Biohajoava Pyykinpesuaine

Biohajoava Pyykinpesuaine

Yksi yleisimmistä kysymyksistä, joita saamme on, ”Onko ALLEGRO biohajoava pyykinpesuaine?”. Vastaus on kaikessa lyhykäisyydessään, että kyllä on. Kaikki kotikäyttöön tarkoitetut ALLEGRO pyykinpesuaineet ovat biohajoavia.

Pyykinpesuaineen / pyykinpesujauheen biohajoavuuteen viakuttaa eniten tietenkin tuotteen resepti, eli raaka-aineet, joista tuote on valmistettu. ALLEGRO valmistetaan omassa tehtaassamme Paraisilla, joten tiedämme mitä raaka-aineita tuotteessamme käytetään ja mistä ne tulevat.

Biohajoavuutensa lisäksi ALLEGROn ympäristö- ja ihoystävällisyyttä lisäävät mm. sen lisäaineettomuus, väriaineettomuus, hajusteettomuus, zeoliitittomuus.

Mitä Tarkoittaa Biohajoava Pyykinpesuaine?

Pyykinpesuaineiden ja muiden tuotteiden biohajoavuuden määrittelevät eri standardit. EU:n sisällä on käytössä EU:n luoma standardi (EN 13432), lisäksi joillakin valtioilla voi olla omia, tiukempia standardejaan. Omat standardit löytyvät lisäksi myös Yhdysvalloilta (standardi ASTM D6400) sekä Australialta (standardi AS4736). Standardien väliset erot ova hyvin pieniä.

Lyhyesti voisi sanoa, että biohajoaminen tarkoittaa aineen pilkkoutumista luonnossa pienemmiksi yhdisteiksi. Toisinsanoen, se on ympäristöystävällinen eikä kuormita luontoa.

Biohajoava vai Kompostoituva?

Biohajoava ja kompostoituva voivat termeinä mennä helposti sekaisin. Biohajoava tarkoittaa, että materiaali hajoaa luonnossa hiilidioksidiksi, vedeksi, metaaniksi, biomassaksi ja mineraaliosuoloiksi. Luonnossa olevilla, biohajoavaa tuotta ravinnokseen käyttävillä mikro-organismeilla on erittäin tärkeä osuus tuotteen/aineen biohajoamisessa. Kompostoinnista poiketen biohajoavuus ei tarkoita muuta.

Kompostoituminen puolestaan tarkoittaa, että edellä mainitun lisäksi kompostoitunutta ainesta voidaan käyttää esimerkiksi lannoitteena tai maanrakennusaineena. Kompostoituminen vaatii onnistuakseen tarvitaan oikeanlainen lämpötila sekä vettä ja happea.

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdinissä
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Pyykinpesuaine nestemäinen vai jauhe

Pyykinpesuaine Nestemäinen vai Jauhe?

Pyykinpesuainetta myydään sekä nestemäisenä, että jauheen muodossa. Mutta kumpi on parempi? ja onko niiden välillä mitään eroa? Pyykinpesuaineita on nykyään itseasiassa neljänlaisia, perinteiset nestemmäinen ja

LUE LISÄÄ »
Norovirus & pyykinpesu

Norovirus & Pyykinpesu

Norovirus & pyykinpesu: käsihygienia on erityisen tärkeää, mutta myös vaatteiden ja petivaatteiden pesuun kannattaa kiinnittää huomiota. Norovirus on etenkin kevättalvesta esiintyvä virus, joka aiheuttaa vatsatautia.

LUE LISÄÄ »
Kestovaippojen Pesuaine

Kestovaippojen Pesuaine

Kestovaippojen pesuaine on tärkeä osa kestovaippojen käyttöä. Kestovaippoja käytetään usein pääasiallisesti ekologisista syistä. Toinen syy useasti on, että halutaan suojella vauvan ihoa ja käyttää mahdollisimman

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.