Pyykinpesuaine Urheiluvaatteille

Pyykinpesuaine Urheiluvaatteille

Mistä sopiva pyykinpesuaine urheiluvaatteille? Sitä moni miettii kaupassa pesuainehyllyjen välissä. Huuhteluaine ei ole hyväksi urheilutekstiileille, mutta mitä muuta pitäisi ottaa huomioon?

Monelle, etenkin muiden perheenjäsenten urheiluvaatteiden ”tuoksu” on sietämätön. Siitä moni tekeekin johtopäätöksen, että valittava pyykinpesuaine urheiluvaatteille olisi mahdollisimman tehokas.

Aina pyykinpesuainetta valittaessa kannattaa aina muistaa pyykinpesuaineen ekologisuus. Näin erityisesti urheiluvaatteita pestessä, sillä liikkuessa ihminen hikoilee, joka puolestaan avaa hikirauhaset. Näin urheiluvaatteisiin jääneillä kemikali- / pesuainejäämillä on helpompi päästä elimistöön ja aiheuttaa allergisia oireita.

Kannattaakin siis valita mahdollisimman ekologinen ja vähän kemikaaleja sisältä pyykinpesuaine urheiluvaatteille, kuten esimerkiksi Allegro.

Allegro ei sisällä valkaisuainetta, eikä turhia kemikaaleja, kuten zeoliittia, säilöntäaineita, väraineita, hajusteita tai optisia kirkaisteita. Se siis sopii mainiosti urheiluvaatteiden pesuun.

Urheiluvaatteiden Pesu

Tekniset urheiluvaatteet kannattaa pestä aina mahdollisimman nopeasti, mielellään heti käytön jälkeen. Urheiluvaatteisiin tarttunut lika voi muuten tukkia teknisen vaatteen huokoset, eikä vaate enää sen jälkeen pysty siirtämään hikeä pois iholta ja näin ollen pitämään ihoa kuivana. Lisäksi bakteerit kasvavat teknisissä materiaaleissa helpommin ja nopeammin, kuin puuvillassa.

Vaakakupin toinen puoli on tietenkin vaatteiden kuluminen pesussa. Tähän paras ratkaisu on pestä urheiluvaatteet vain, kun ne ovat likaisia ja/tai hikisiä.

Nykyään ns. Athleisure-muoti jatkaa suosiotaan ja samoilla vaatteilla voidaan käydä salilla ja viettää vapaa-aikaa. Suosion jatkuminen ei ole ihme, sillä ovathan urheiluvaatteet usein mukavia päällä.

Jos siis et ole harrastanut hikoilua aiheuttavaa urheilua, kuten käynyt juoksulenkillä, tehnyt tiukan sali treenin tai pelannut jotakin pallopeliä, ei urheiluvaatteita kannata turhaan pestä.

Tarkista Urheiluvaatteen Pesumerkinnät

Nykyaikaisista pesukoneista löytyy käytännössä aina erillinien ohjelma urheiluvaatteille. Usein urheiluvaatteet suositellaan pestäväksi 30 asteen lämpötilassa. Kannattaa kuitenkin aina tarkistaa vaatteen pesumerkinnöistä, millaisella ohjelmalla vaate tulisi pestä.

Huuhteluaine ja valkaisuaine voivat tukkia teknisten vaatteiden huokoset, joten valitse aina urheiluvaatteille valkaisuaineeton pyykinpesuaine äläkä käytä huuhteluainetta.

Mikäli urheiluvaate ei tunnu tulevan puhtaaksi, tai alkaa olla lähellä käyttöikänsä loppua pinttyneen lian vuoksi, voi omalla vastuulla koittaa myös 60 asteen pesua. 30 asteen pesu ei vielä irroita vaatteesta ihon rasvaa kunnolla, joten se saattaa olla tukkinut vaatteen huokoset.

Teknisissä vaatteissa olevat elastaanit eivät kuitenkaan pidä siitä, jos vaate pestään pesumerkintää kuumemmassa pesussa jatkuvasti. Kuumassa elastaanit ”väsähtävät” tästä seuraa, että vaate löystyy ja menettää napakkuutensa.

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkdinissä
Share on pinterest
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Oksennustauti & Pyykinpesu

Oksennustauti ja Pyykinpesu

Oksennustauti ja pyykiinpesu kulkevat usein käsikädessä, slillä lakanat ja muut vaatteet saattavat ikävän pöpön seurauksena mennä useammankin kerran pyykkiin. Oksennustautia selätettäessä pärjätään usein samalla kaavalla,

LUE LISÄÄ »
Pyykinpesuaine Urheiluvaatteille

Pyykinpesuaine Urheiluvaatteille

Mistä sopiva pyykinpesuaine urheiluvaatteille? Sitä moni miettii kaupassa pesuainehyllyjen välissä. Huuhteluaine ei ole hyväksi urheilutekstiileille, mutta mitä muuta pitäisi ottaa huomioon? Monelle, etenkin muiden perheenjäsenten

LUE LISÄÄ »
huuhteluaineen käyttö pyykinpesussa

Huuhteluaineen Käyttö Pyykinpesussa

Huuhteluainetta voidaan tietyssä mielessä verrata hiustenhoitoaineeseen. Molempien tehtävä on raikastaa ja suojella. Huuhteluaine auttaa vaatteitasi pitämään alkuperäisen joustavuutensa, sekä näyttämään ja tuntumaan uusilta pidempään. Mihin

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.