Ekologinen Pyykinpesu

Ekologinen Pyykinpesu

Ekologinen pyykinpesu lähtee pyykinpesuaineen valinnasta, mutta oman pyykkäämisen ekologisuuteen voi vaikuttaa jo vaatekaupassa. Se on siis paljon muutakin, kuin pyykinpesuaine.

Älä osta halpamuotia – Laadukkaat vaatteet kestävät pidempään

Ekologisilla vaate valinnoilla on hyvä aloittaa tie kohti ekoligisempaa pyykinpesua. Halpamuoti kuormittaa ympäristö monella tavalla, mutta sen lisäksi sen takaa löytyy valitettavan usein esimerkiksi heikot työntekijöiden olosuhteet. Muunmuassa Yle on julkaissut laajan artikkelin halpamuodin ekologisista vaikutuksista.

Onneksi halpamuodille on myös vaihtoehtoja ja erityisesti Suomessa valmistettujen vaatteiden suosiminen on ollut nousussa. Yksi helpoimmista tavoista tukea Suomalaista työtä ja ostaa Suomessa valmistettuja vaatteita on tilata verkosta, esimerkiksi Maammekaupan verkkokaupasta.

Päivitä uudempaan pesukoneeseen, jos tarpeellista

Uudet pyykinpesukoneet säästävät vettä ja energiaa. Uutta konetta hankkiessa kannattaa myös katsoa koneen energialuokka. Nykyinen A+ energialuokan kone on jo hyvin ympäristöystävällinen, mutta kannattaa muistaa, että A+++ luokan kone on sitä vielä 32% energiatehokkaampi.

Jos vanha kone rullaa vielä ongelmitta, ei konetta tietenkään kannata vaihtaa sen vuoksi vaihtaa. Vanhan käyttö on aina ekologisempaa, kuin uuden ostaminen.

Pesukoneen puhdistus kannattaa suorittaa säännöllisesti. Silloin kone pysyy myös sisältä puhtaana. Puhdas kone toimii paremmin ja pidempään sekä pesee pyykit puhtaammiksi ilman umehtunutta hajua. Helpoiten koneen saa puhtaaksi

Lajittele pyykit & pese täysiä koneellisia

Lajittelemalla pyykit, vaatteiden värit pysyvät parempina ja vaatteiden käyttöikä pitenee. Käyttöikää pidentää myös, kun peset vaatteet pyykinpesuaineella, kuten ALLEGRO, joka ei sisällä vaatteita haalistavia aineita.

Täydet koneelliset puolestaan säästävät vettä. Mitä useammin pesukone pyörii, sitä enemmän vettä ja pesuainetta kuluu. Täydet koneelliset säästävät vettä, sähköä, pesukonetta ja pesuainetta.

Ripusta pyykit kuivumaan

Kuivausrumpu on mahtava keksintö ja etenkin lapsiperheissä todella tarpeellinen kapistus. Sekin kuitenkin syö sähköä ja kuluttaa vaatteita huomattavasti perinteistä kuivumaan ripustamista enemmän. Kannattaa siis etenkin kesällä, säiden suosiessa ripustaa pyykit pihalle tai parvekkeelle kuivumaan.

Valitse ekologinen pyykinpesuaine

Zeoliittia, säilöntäaineita, valkaisuaineita, väriaineita, hajusteita ja optisiakirkasteita sisältävät pyykinpesuaineet eivät ole kovinkaan ekologisia. Myös erilaiset pesupähkinät ja pesupallot ovat nostaneet suosiotaan, niiden pesuteho ei kuitenkaan ole yhtä hyvä, kuin perinteisimmillä pyykinpesuaineilla.

Jotta ekologinen pyykinpesu onnistuu, on myös lopputuloksen oltava puhdas, jottei vaatetta tarvitse pestä uudemman kerran. Siksi kannattaa valita pyykinpesuaineeksi kotimainen, Paraisilla valmistettu ALLEGRO. Se ei sisällä zeoliittia, säilöntäaineita, väriaineita, hajusteita eikä optisiakirkasteita. Allegro on täysin biohajoava pyykinpesuaine.

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdinissä
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Punaisia Pisteitä Iholla

Punaisia Pisteitä Iholla

Moni ihmettelee punaisia pisteitä iholla, etenkin talvisin. Aiehuttajia sille, miksi punaisia läiskiä iholla näkyy on useita. Yksi niistä ovat erilaiset kemikaaleista, kuten pesuaineesta johtuvat ihoallergiat.

LUE LISÄÄ »
Pyykinpesukoneen Puhdistus

Pyykinpesukoneen Puhdistus

Pyykinpesukoneen puhdistus poistaa pahat hajut pesukoneesta ja pyykit jälleen raikkaaksi. Pesukokoneen puhdistus kannattaa suorittaa tasaisin väliajoin, koska osa vaatteissa olleesta liasta varastoituu pyykinpesukoneeseen ja pyykinpesukone

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.