Pesukone Haisee – Mikä Neuvoksi?​

Pesukone haisee, mikä neuvoksi?

Pesukone haisee eivätkä vaatteet tunnu, saatikka tuoksu puhtailta? Pesukoneen haju saattaa jopa tuoda mieleen homeen ja pilantuneet kananmunat tai jopa viemärin. Pesukoneen pahaan hajuun voi olla useitakin syylisiä.

  • Liian runsas pesuaineen käyttö – Jos annostelet pesuainetta liikaa, voi siitä jäädä jopa muutaman millimetrin paksuinen kalvo rummun pinnalle. Tämä pesuainejäämä puolestaan alkaa haista pesukoneessa. Liiallinen pesuaineen annostelu saattaa myös jättää pesuainejäämiä vaatteisiin, joka puolestaan voi aiheuttaa kutinaa.
  • Poistoletku on asennettu väärin – Väärin asennettu poistoletku jättää likavettä koneeseen, jonka vuoksi kone haisee pahalle. Oikein asennettu vesilukko on ennen poistoletkua. Viemäreissä vesilukko löytyy lattiasta, eikä siitä tarvitse välittää. Keittiöissä vesilukko löytyy U:n muotoisesta putkesta.
  • Pesukone on suljettuna pitkän ajan – Aina pesun jälkeen kannattaa koneen luukun antaa olla auki, jotta koneen tiivisteet ehtivät kuivua kunnolla. Varsinkin uusissa koneissa tiivisteet saattavat alkaa haista todella pahalle, jopa homeiselle, mikäli ne eivät ehdi kuivua kunnolla ennen luukun sulkemista. Hyvä vinkki on myös pitää pesuainelokeroa aavistuksen raollaan, kun konetta ei käytetä, jotta ilma pääsee kiertämään koneen lävitse.
  • Pesukonetta käytetään vain alhaisissa lämpötiloissa (30-40 oC) – Jos pesukoneella pestään pyykkiä vain alhaisissa lämpötiloissa, voi se alkaa haista pahalle. Kannattaakin pestä pyykkiä välillä myös 60 oC lämpötilassa. Ensiapu tähän on pestä esim. pyyhkeitä tai liinavaatteita kertaalleen erittäin kuumassa 90-95 oC lämpötilassa.
  • Pesukoneeseen on kerääntynyt zeoliittia – Jotkut pyykinpesuaineet sisältävät edelleen zeoliittia. Se on savimaista ainetta, jota käytetään pyykinpesuaineissa pehmentämään vettä. Zeoliitti kuitenkin kerääntyy ajanmittaan esimerkiksi pesukoneen vastuksiin ja aiheuttaa pahan hajun lisäksi myös palovaaran. Siksi suosittelemmekin käyttämään aina zeoliititonta pyykinpesuainetta.
  • Likainen nukkasihti – Pesukoneen nukkasihti kerää vaatteista irtoavan nukan itseensä. Tämä märkä ”mönjä” puolestaan alkaa ajansaatossa haista helposti todella pahalle. Likainen nukkasihti on yleisin syy siihen, että pesukone haisee pahalle.

Haisevan Pesukoneen Puhdistus

Edellämainitun 90-95 oC asteen pesun lisäksi yleisin kotikonsti kun pesukone haisee lienee etikka. Kannattaa kuitenkin kurkata pesukoneen käyttöohjetta, ennen kuin sitä lähtee etikalla putsaamaan, sillä useat valmistajat eivät suosittele etikan käyttöä pesukoneissaan.

Hyväksi ja turvalliseksi havaittu keino onkin käyttää ALLEGRO koneenpuhdistajaa. Koneenpuhdistaja on aine, joka pesee paitsi haisevan pesukoneen myös tiskikoneen, vedenkeittimen, kahvinkeittimen sekä termospullot. Koneenpuhdistaja on ekologinen tapa puhdistaa pyykinpesukone sillä sen sisältämä sitruunahappo on luonnon oma tehopuhdistaja.

Kun pesukone haisee, koneenpuhdistajan käyttö on helppoa, muistat vain kolme vaihetta.

Pyykinpesukoneen puhdistus

Pesukoneen puhdistus

Kesto 15 minutes

Tyhjennä Koneenpuhdistaja suoraan rumpuun

Tyhjennä koneenpuhdistaja pussi suoraan pyykkikoneen rumpuun.

Pese pesukone

Valitse korkein mahdollinen lämpötila & pitkä pesuohjelma ilman esipesua ja pese kone.

Puhdista pesukoneen nukkasihti

Puhdista nukkasihti*. Kaada rumpuun ~0,3dl ALLEGRO pyykinpesuainetta ja pese kone uudestaan maksimilämmöllä. Puhdista lopuksi vielä nukkasihti.

*Pesukoneen Nukkasihdin puhdistus ennen ja jälkeen koneen pesua ALLEGRO pyykipesuaineella on ensiarvoisen tärkeää. Koneenpuhdistaja irroittaa koneessa olevat liat ja ne päätyvät nukkasihtiin. Mikäli nukkasihtiä ei tyhjennetä, sen sisällä oleva lika levittyy takaisin pesukoneen sisälle.

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkdinissä
Share on pinterest
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Puvun huolto & säilytys

Puvun huolto ja säilytys

On taas aika juhlistaa tulevaisuutta, nuorisoa, joka valmistuu. Lakkiaisten yhteydessä saa kaapistakin vuosittain kaivaa esille ne “hienot vaatteet”. Kummitteleeko niissä vielä edellisvuosien tahrat, vai onko

LUE LISÄÄ »
Pyykinpesu Käsin Ohje

Pyykinpesu Käsin

Pyykinpesu käsin, eli ns. ”nyrkkipyykki” on nykyään harvinaista. Lähes kaikki vaatteet voi pestä vähintään pesukoneen hellimmällä ohjelmalla ja loput viedään usein pesulaan. Pyykinpesu käsin voi

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.