Pyykinpesu Hiljaisuuden Jälkeen

Pyykinpesu hiljaisuuden jälkeen

Pyykinpesu hiljaisuuden jälkeen, eli saako kerrostalossa pestä pyykkiä viellä myöhään illalla tai yöllä? Tämä askarruttaa varmamsti monia, sillä taloyhtiöiden järjestyssäännöt eivät ole aivan yksioikoiset. Sääntöjen tarkoitus on tietenkin turvata kaikille asukkaille asumisrauha ja rauhalliset yöunet kello 22-7 välillä.

Suurimmassa osassa taloyhtiöitä järjestyssäännöissä mainitaan, että huoneistoissa ei saa viettää häiritsevää elämää ja melua pitää välttää yörauhan aikaan eli kello 22–7 välisenä aikana. Vain hyvin harvassa taloyhtiössä on suoraan kielletty pesukoneen käyttö tiettyyn vuorokauden aikaan.

Esimerkiksi vessassa ja suihkussa käynti kuuluvat normaaleihin elämisen ääniin, eikä niitä voida taloyhtiön järjestyssäännöissä rajoittaa. Vaikka pyykinpesua ei olisikaan virallisesti taloyhtiön säännöissä kielletty, kannattaa sitä yörauhan aikana välttää ja ylläpitää ns. pelisilmää naapurisovun ylläpitämiseksi.

Jokaisella voi tietenkin tulla yksittäisiä tapauksia, kuten esimerkiksi pienten lasten oksennustauti, joka ei katso kelloa pyykinpesun tarpeen suhteen. Silloin pyykinpesu hiljaisuuden jälkeen on Kiinteistöliiton apulaispäälakimiehen Kristel Pynnösen mukaan ymmärrettävää ja soveliasta.

Puhdas Pyykinpesukone Pitää Vähemmän Ääntä

Yksi tapaa mahdollistaa pyykinpesu hiljaisuuden jälkeen on pitää pyykinpesukoneesta hyvää huolta puhdistamalla se säännöllisesti. Kone pitää tietenkin aina lingotessaan hurinaa, joka saattaa kuulua kerrostalon rakenteissa ja ohuiden väliseinien lävitse naapurien huoneistoihin.

Mikäli pakkolinen tarve pestä pyykkiä hiljaisuuden jälkeen ilmenee, on tottakai lisäksi fiksua ottaa naapurit huomioon ja käyttää mahdollisimman lyhyttä ja hiljaista linkousohjelmaa.

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdinissä
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Untuvatakin pesu

Untuvatakin Pesu

Untuvatakin pesu koetaan usein hankalaksi ja siihen liittyy paljon huhuja ja olettamuksia. Edellä mainituista olettamuksista johtuen untuvatakin pesu ulkoistetaankin usein pesulalle, mutta sen voi tehdä

LUE LISÄÄ »
Pyykinpesu lakanat ja pyyhkeet

Pyykinpesu Lakanat ja Pyyhkeet

Pyykinpesu lakanat ja pyyhkeet kannattaa pestä erillään. Moni tekee virheen pestessään lakanat ja pyyhkeet samassa koneellisessa. Niin helppoa, kun se olisikin heittää vain saman väriset

LUE LISÄÄ »
5 vinkkiä vedenkulutuksen vähentämiseen

5 Vinkkiä Vedenkulutuksen Vähentämiseksi

Useimmilla vedenkulutuksen vähentämisen päällimmäisenä syynä lienee kuitenkin vesilaskun minimoiminen. HSY:n mukaan vedenkulutuksessa onkin suuria eroja eri asumismuotojen välillä. Kerrostaloissa keskikulutus on 170 litraa vuorokaudessa, rivitaloissa

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.