Punaisia Pisteitä Iholla

Punaisia Pisteitä Iholla

Moni ihmettelee punaisia pisteitä iholla, etenkin talvisin. Aiehuttajia sille, miksi punaisia läiskiä iholla näkyy on useita. Yksi niistä ovat erilaiset kemikaaleista, kuten pesuaineesta johtuvat ihoallergiat.

Punaiset pisteet iholla voivat olla joko oireettomia, tai todella ärsyttävästi kutisevia. Punaiset läiskät iholla eivät yleensä ole vaaraksi terveydelle, elleivät ne tunnu todella kutisevilta, epämukavilta tai vuoda verta. Silloin on aina tarpeellista käydä lääkärissä näyttämässä ihoa.

Keratosis Pilaris – Punaisia pisteitä iholla käsissä ja jaloissa

Keratosis pilaris eli talirauhasten sarveistapit aiheutttavat etenkin talvisaikaan käsien ja jalkojen ohuelle iholle punaisia läiskiä. Vaiva on täysin kosmeettinen, eikä se ole terveydelle haitaksi. Punaiset täplät johtuvat talirauhasten sarveistapin ympärille tulevasta punertavasta renkaasta.

Kesäisin tätä vaivaa ei juuri huomaa, sillä auringon paistaessa käsien ja jalkojen iholle, iho paksuuntuu, eivätkä sarveistappien punaiset renkaat näy. Keratosis pilaris esiintyy noin 40-80% nuorista aikuisista. Osalla ihmisistä sitä ei esiinny lainkaan.

Keratosis pilariksen aiheuttamat punaiset pisteet eivät lähde rasvaamalla eikä niihin voi myöskään vaikuttaa esimerkiksi ruokavaliolla. Vaivaa voi hoitaa ihonkuorinnalla, joka samalla kuorii myös sarveistappeja ohuemmaksi.

Ihoallergia – Punaisia läiskiä iholla

Ihoallergia voi johtua kemikaaleista, joita käytämme. Näitä voivat olla esimerkiksi saippuat, deodorantiit, rasvat, kosmetiikka tai pyykinpesuaine.

Esimerkiksi vaatteisiin jäävät pesuainejäämät saattavat aiheuttaa punaisia pisteitä iholla. Moni on saanut tähän vaivaan apua vaihtamalla pyykinpesuaineeseen, joka ei sisällä säilöntäaineita, hajusteita, optisia kirkasteita eikä zeoliittia.

Paras tapa päästä eroon ihoallergiasta on vähentää kemikaalien käyttöä ja kokeilla mistä tuotteesta kutina ja punaiset pisteet iholla johtuvat.

Raskaus & punaiset pisteet iholla

Myös raskauden aikana saattaa iholle ilmestyä punaisia pisteitä. Tällöin on usein kyseessä täysin harmiton Couperosis, joka näkyy myös verisuonien laajentumisena, mutta saattaa ulkoisesti muistuttaa hämähäkkisuonia. Samaa vaivaa saattaa ilmentyä myös, jos lämpötila nousee rajusti, esimerkiksi kesällä tai keväällä.

Hyvä uutinen couperosiksen kanssa on, että se katoaa iholta ajanmyötä, eivätkä muutokset ole pysyviä.

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdinissä
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Pyykkien kuivatus ulkona

Pyykkien kuivatus ulkona

Pyykkien kuivatus ulkona on tietenkin aina se ensisijainen vaihtoehto, mutta aina se ei ole mahdollista. Tällaisia poikkeuksia on esimerkiksi siitepöly- ja katupölykausi keväällä. Pyykkien kuivatus

LUE LISÄÄ »
Untuvatakin pesu

Untuvatakin Pesu

Untuvatakin pesu koetaan usein hankalaksi ja siihen liittyy paljon huhuja ja olettamuksia. Edellä mainituista olettamuksista johtuen untuvatakin pesu ulkoistetaankin usein pesulalle, mutta sen voi tehdä

LUE LISÄÄ »
Pyykinpesukoneen huolto

Pyykinpesukoneen Huolto & Hoito

Pyykinpesukoneen huolto jää monelta tekemättä. Se on yksi niiistä laiitteista, jotka helposti otamme itsestäänselvyyksinä. Kone seisoo omalla paikallaan ja tekee tehtävänsä, lapsiperheissä kone pyörii usein

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.