Pyykinpesu Käsin

Pyykinpesu Käsin Ohje

Pyykinpesu käsin, eli ns. “nyrkkipyykki” on nykyään harvinaista. Lähes kaikki vaatteet voi pestä vähintään pesukoneen hellimmällä ohjelmalla ja loput viedään usein pesulaan. Pyykinpesu käsin voi kuitenkin tulla tarpeelliseksi esimerkiksi luonnossa retkeillessä, mökillä tai lomamatkalla. Vaikeaa se ei ole, mutta muutamalla vinkillä saat helpommin puhtaan lopputuloksen.

Kuten tavallisestikkin tarkista aina aluksi pyykinpesuaneen annosteluohje, lajittelee pyykit väreittäin ja tarkista niiden pesuohjeet. Pyykinpesuun käsin tarvitset vadin tai tulpallisen lavuaarin, johon laitat veden. Juoksevan veden alla ei vaatteita kannata pestä, sillä se kuluttaa huomattavasti enemmän vettä.

Huom! Muistathan retkeily- ja mökkiolosuhteissa käyttää aina biohajoavaa pyykinpesuainetta, kuten esimerkiksi Allegroa, jos joudut kaatamaan pyykkiveden viemärin sijasta suoraan maahan.

Pyykinipesu Käsin – Nyrkkipyykin ABC

Liota

Annostele pyykinpesuaine ja anna sen lioita veteen, lisää vasta sitten vaatteet. Liota vaatteita hetki, etenkin jos ne ovat erityiisen likaiisia. Pesuntehostajaa tai Sappisaippuaa voit hieroa suoraan tahroihini ennen liottamista.

Pese Vaatteet Puristelemalla

Pese vaatteet hellävaroen, vaikeimpia tahroja voit hinkata varovasti hieman enemmän, jotta tahrat lähtevät

Huuhtele

Huuhtele vaatteet huolellisesti, vähintään kolme kertaa. Toista kunnes vesi jää puhtaaksi. Näin vaatteisiin ei jää pesuainejäämiä. Haitallisia aineita sisältävien pesuaineiden jäämät vaaatteissa voivat aiheuttaa allergisia reaktioita.

Kuivaa

Kuivaa vaatteet mahdollisuuksien mukaan ulkona auringossa. Muista kääntää vaatteet ylösalaisin, jotta pyykkinarusta ei jää vaatteiden päälipuolelle rumia raitoja. Siitepölyaikaan kannattaa ulkonakuivaamista välttää, mikäli taloudessa on siitepölyallergisia henkilöitä.

Pyykinpesu Käsin & Eri Materiaalit

Erityisesti villan, silkin ja raionin pesussa kannattaa olla varovainen, sillä ne vaativat myös käsin pesussa erittäin hellävaraista kohtelua. Myös pyykinpesuainieen valinnassa kannattaa ottaa huomioon, että korkean pH arvon pyykinpesuaineet eivät aina sovellu herkille tekstiileille.

Siksi kannattaakin käyttää pyykinpesuainetta, joka on mahdollisimman pH neutraali, eikä sisällä optisiakirkasteita tai valkaisuaineita.

Pyykkilauta – Pyykinpesun Vanha Normaali

Mikäli pyykinpesu käsin esimerkiksi mökillä on enemmän sääntö, kuin poikkeus, saattaa pyykkilauta tulla kyseeseen työtä helpottamaan. Satunnaisen nyrkkipyykin vuoksi ei pyykkilautaa kannata hankkia. Pyykkilauta alkaakin jo olla katoavaa kansanperinnettä, eikä niitä ihan joka kaupasta enää löydäkkään. Perinteinen pyykkilauta oli valmistettu puusta, mutta nykyään on saatavilla myös muovisia pyykkilautoja.

Vinkki: Pidä aina reissussa mukana esimerkiksii Allegro näytepakkaus tai pieni määrä Allegroa vaikkapa pakastusrasiaissa hätätilanteita varten.

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdinissä
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Petivaatteiden Tuuletus

Petivaatteiden Tuuletus

Petivaatteiden tuuletus kannattaa suorittaa tasaisin väliajoin. Raikkaassa sängyssä myös nukkuu paremmin ja pirteänä jaksaa arjen haasteissa mukavemmin. Etenkin pakkaskeleistä kannattaa ottaa täysi hyöty irti ja

LUE LISÄÄ »
Pyykinpesumerkinnät ja Symbolit

Pyykinpesumerkinnät

Pyykinpesumerkinnät kertovat sinulle, miten ja missä lämpötilassa vaate voidaan pestä ja kuviata. Oikein pestynä vaatteet säilyvät pidempään käyttökuntoisina ja oikean mallisina. Pesumerkinnät havainnollistavat helposti luettavalla

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.