Pyykinpesu Käsin

Pyykinpesu Käsin Ohje

Pyykinpesu käsin, eli ns. ”nyrkkipyykki” on nykyään harvinaista. Lähes kaikki vaatteet voi pestä vähintään pesukoneen hellimmällä ohjelmalla ja loput viedään usein pesulaan. Pyykinpesu käsin voi kuitenkin tulla tarpeelliseksi esimerkiksi luonnossa retkeillessä, mökillä tai lomamatkalla. Vaikeaa se ei ole, mutta muutamalla vinkillä saat helpommin puhtaan lopputuloksen.

Kuten tavallisestikkin tarkista aina aluksi pyykinpesuaneen annosteluohje, lajittelee pyykit väreittäin ja tarkista niiden pesuohjeet. Pyykinpesuun käsin tarvitset vadin tai tulpallisen lavuaarin, johon laitat veden. Juoksevan veden alla ei vaatteita kannata pestä, sillä se kuluttaa huomattavasti enemmän vettä.

Huom! Muistathan retkeily- ja mökkiolosuhteissa käyttää aina biohajoavaa pyykinpesuainetta, kuten esimerkiksi Allegroa, jos joudut kaatamaan pyykkiveden viemärin sijasta suoraan maahan.

Pyykinipesu Käsin – Nyrkkipyykin ABC

Liota

Annostele pyykinpesuaine ja anna sen lioita veteen, lisää vasta sitten vaatteet. Liota vaatteita hetki, etenkin jos ne ovat erityiisen likaiisia. Pesuntehostajaa tai Sappisaippuaa voit hieroa suoraan tahroihini ennen liottamista.

Pese Vaatteet Puristelemalla

Pese vaatteet hellävaroen, vaikeimpia tahroja voit hinkata varovasti hieman enemmän, jotta tahrat lähtevät

Huuhtele

Huuhtele vaatteet huolellisesti, vähintään kolme kertaa. Toista kunnes vesi jää puhtaaksi. Näin vaatteisiin ei jää pesuainejäämiä. Haitallisia aineita sisältävien pesuaineiden jäämät vaaatteissa voivat aiheuttaa allergisia reaktioita.

Kuivaa

Kuivaa vaatteet mahdollisuuksien mukaan ulkona auringossa. Muista kääntää vaatteet ylösalaisin, jotta pyykkinarusta ei jää vaatteiden päälipuolelle rumia raitoja. Siitepölyaikaan kannattaa ulkonakuivaamista välttää, mikäli taloudessa on siitepölyallergisia henkilöitä.

Pyykinpesu Käsin & Eri Materiaalit

Erityisesti villan, silkin ja raionin pesussa kannattaa olla varovainen, sillä ne vaativat myös käsin pesussa erittäin hellävaraista kohtelua. Myös pyykinpesuainieen valinnassa kannattaa ottaa huomioon, että korkean pH arvon pyykinpesuaineet eivät aina sovellu herkille tekstiileille.

Siksi kannattaakin käyttää pyykinpesuainetta, joka on mahdollisimman pH neutraali, eikä sisällä optisiakirkasteita tai valkaisuaineita.

Pyykkilauta – Pyykinpesun Vanha Normaali

Mikäli pyykinpesu käsin esimerkiksi mökillä on enemmän sääntö, kuin poikkeus, saattaa pyykkilauta tulla kyseeseen työtä helpottamaan. Satunnaisen nyrkkipyykin vuoksi ei pyykkilautaa kannata hankkia. Pyykkilauta alkaakin jo olla katoavaa kansanperinnettä, eikä niitä ihan joka kaupasta enää löydäkkään. Perinteinen pyykkilauta oli valmistettu puusta, mutta nykyään on saatavilla myös muovisia pyykkilautoja.

Vinkki: Pidä aina reissussa mukana esimerkiksii Allegro näytepakkaus tai pieni määrä Allegroa vaikkapa pakastusrasiaissa hätätilanteita varten.

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkdinissä
Share on pinterest
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Pyykinpesu hiljaisuuden jälkeen

Pyykinpesu Hiljaisuuden Jälkeen

Pyykinpesu hiljaisuuden jälkeen, eli saako kerrostalossa pestä pyykkiä viellä myöhään illalla tai yöllä? Tämä askarruttaa varmamsti monia, sillä taloyhtiöiden järjestyssäännöt eivät ole aivan yksioikoiset. Sääntöjen

LUE LISÄÄ »
Puvun huolto & säilytys

Puvun huolto ja säilytys

On taas aika juhlistaa tulevaisuutta, nuorisoa, joka valmistuu. Lakkiaisten yhteydessä saa kaapistakin vuosittain kaivaa esille ne “hienot vaatteet”. Kummitteleeko niissä vielä edellisvuosien tahrat, vai onko

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.