Pyykinpesu Lakanat ja Pyyhkeet

Pyykinpesu lakanat ja pyyhkeet

Pyykinpesu lakanat ja pyyhkeet kannattaa pestä erillään. Moni tekee virheen pestessään lakanat ja pyyhkeet samassa koneellisessa.

Niin helppoa, kun se olisikin heittää vain saman väriset lakanat ja pyyhkeet koneelliseen, annostella Allegro pyykinpesuaine perään, valita sopivia ohjelma ja painaa start. Tätä emme kuitenkaan voi suositella, sillä esimerkiksi froteepyyhkeistä irtoaa useasti koneessa nukkaa, joka tarttuu helposti lakanoihin.

Toinen syy miksi lakanat ja pyyhkeet kannattaa pestä erikseen, on pyyhkeiden suuri imukyky. Pyyhkeet imevät itseensä pesukoneessa suuren määrän vettä. Märät pyyhkeet puolestaan ovat painavia ja koneessa pyöriessään aiheuttavat kitkaa muille samassa koneellisessa pestäville pyykeille. Tämä kitka puolestaan kuluttaa muita samanaikaisesti pestäviä tekstiilejä. Kun peset lakanat ja pyyhkeet erikseen, pidennät lakanoiden käyttöikää.

Älä Unohda Lakanoita Koneeseen

Tämä on käynyt meille varmasti jokaiselle. Pesukoneen rummutessa lakanat, ne ovat tarrautuneet rummun reunalle ryppyisinä. Jos lakanat unohtuvat koneeseen, ne jäävät helposti ryppyisiksi. Siksi kannattaakin aina ottaa lakanat heti ulos koneesta ja ravistaa/vetää rypyt pois.

Lakanoita pestessä kannattaa kiinnittää myös erityistä huomiota pyykinpesuaineen annosteluun. Lakanat harvemmin tahraantuvat samalla tavalla, kuin esimerkiksii t-paita tai farkut. Liian voimakas pyykinpesuaine sekä liiaksi annosteltu pyykinpesuaine ovat yhtä huonoja vaihtoehtoja ja kuluttavat lakanoita sekä jättävät niihin jäämiä.

Lakanoiden Pesu 90 Astetta

Tarkista aina pesumerkintä lakanoista, ennen kuin peset ne. Aito puuvilla kutistuu aina. Lakanoiden valmistajasta riippuen lakanaan on jätetty joko runsaasti tai ei lainkaan kutistumisvaraa. Jos peset lakanat liian kuumassa, ne kutistuvat enemmän ja nopeammin. Siksi kannattaa aina tarkistaa lakanana pesumerkintä.

Yleisesti ottaen valkoiset lakanat voi pestä 90 asteessa tai jopa 95 asteessa. Vahvistaaksesi lopputuloksen vaaleutta voit käyttää esimierkiksi Allegro Pesuntehostajaa pestessäsi valkopyykkiä. Luonnollisen loppusilauksen valkoiselle pyykille voit antaa ripustamalla ne ulos kuivumaan, sillä aurinko valkaisee tekstiilejä luonnollisesti. Muista kuitenkin ripustaa lakanat ylösalaisin, jotta niiden oikealle puolelle ei tule pyykkinarusta rumaa jälkeä.

Pyykinpesu Lakanat ja Pyyhkeet Lämpötila

Värilliset lakanat ja pyyhkeet kannattaa pestä 60 asteen lämpötilassa. 60 astetta on alin lämpötila, jota suositellaan hygienian varmistamiseksi.

Kaikessa pyykinpesussa kannattaa käyttää hajusteetonta ja herkälle iholle sopivaa pyykinpesuainetta. Tämä pätee myös lakanoihin, sillä silloin nukkuja ei altistu ylimääräisille kemikaaleille. Moni on saanut allergisia oireita pyykinpesuaineista ja saaneet oireisiinsa helpotusta pyykinpesuainetta vaihtamalla.

Kuinka usein lakanat pitäisi pestä?

Iho hikoilee öisin ja kesä helteissä se tekee sitä erityisen paljon. Harva lakanoita niin useasti pesee, mutta ne kannataisi pestä kahden viikon välein.

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdinissä
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Mitä Maksaa Pyykinpesu

Mitä Maksaa Pyykinpesu?

Mitä maksaa pyykinpesu? Onko pyykinpesuaineella merkitystä ja kannattaako sittenkin vain kuskata pyykit pesulaan? Me selvitimme asian. Pyykinpesun hintaan vaikuttaa moni asia, ensimmäiseksi tulee tietenkin mieleen

LUE LISÄÄ »
Korona Pyykinpesu

Korona Pyykinpesu

Korona pyykinpesu kannattaa ottaa tosissaan. Tätä kirjoitettaessa emme löytäneet suoraa tutkimustulosta siitä, miten pitkään koronavirus säilyy vaatteissa. Asiantuntijat ovat kuitenkin havainneet, että koronaviruksen kaltaiset virukset

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.