Pyykkietikka Ohje

Pyykkietikka ohje

Pyykkietikka ohje, tee itse luonnonmukainen ”huuhteluaine” pyykeillesi. Pyykkietikan valmistaminen itse on helppoa ja hauskaa yhdessä tekemistä lasten kanssa.

Pyykkietikka on ekologinen vaihtoehto huuhteluaineelle. Se poistaa pyykistä sähköisyyttä, kirkastaa värejä sekä pehmentää pyykkiä tukkimatta kankaan kuituja.

Erityisen hyvin pyykkietikka sopii tekstiileille, joiden halutaan olevan erityisen pehmeitä, kuten pyyheliinat ja lakanat. Sekä puuvilla, että pellava kestävät pyykkietikkaa hyvin. Pyykkietikkaa ei kuitenkaan kannata käyttää silkin, polyakrylaatti-, asetaatti- eikä triasitaattikuidun kanssa.

Joillekin etikka tai eteeriset öljyt saattavat aiheuttaa allergisen reaktion, joten käytön aloittaminen kannattaa tehdä varovasti.

Pyykinpesussa ei ole lainkaan pakko käyttää huuhteluainetta, eikä pyykkietikkaa, mutta etenkin pakkassäällä se on suositeltavaa, koska ne vähentävät pyykin sähköisyyttä.

Pyykkietikka Ohje

Pyykkietikka ohje on helppo ja sen valmistaminen on hauskaa ja nopeaa.

1. Sekoita aineet pullossa

Lisää kaikki aineet lasipulloon ja sekoita ravistamalla korkilla suljettua pulloa.

2. Ravista aina ennen käyttöä

Muista ravistaa pulloa aina ennen käyttöä, jotta aineet sekoittuvat keskenään.

3. Annostele huuhteluainelokeroon

Annostele 30-50 ml pyykkietikkaa pesukoneen huuhteluainelokeroon.

Supply:

  • 1dl Vettä
  • 4dl Väkiviinaetikkaa
  • 10-20 tippaa Eteeristä öljyä (esim. eukalyptus, sitruuna, laventeli, piparminttu)

Pyykkietikka & urheiluvaatteet

Vanhan kansan tiedon mukaan etikka sopii erityisen hyvin hienhajun poistamiseen vaatteista. Koska pyykkietikka ei tavallisen huuhteluaineen tavoin tuki kankaan kuituja.

Erittäin hikisen vaatteen voi halutessaan esipestä liottamalla sitä vesi/pyykkietikka liuoksessa. Sopivan liuoksen saat, kun sekoitat

  • 1dl pyykkietikkaa
  • 5-10 del vettä

Liotuksen jälkeen urheiluvaatteiden pesu normaalisti ALLEGRO pyykinpesuaineella pesukoneen urheiluvaateohjelmaa käyttäen.

Usein kysyttyä pyykkietikasta

Mihin pyykkietikkaa käytetään?

Pyykkietikkaa käytetään kuten huuhteluainetta. Se poistaa vaatteista sähköisyyttä ja raikastaa pyykkiä entisestään. Halutessaan voi valita myös hajustetun pyykkietikan, jolloin pyykkiin saa haluamansa tuoksun. Pyykkietikkaa voidaan käyttää myös suihkeena vaatteiden silityksessä sekä siivouksessa.

Mitä on pyykkietikka?

Pyykkietikka on ekologinen vaihtoehto huuhteluaineelle. Se kirkastaa vaatteiden värejä ja poistaa sähköisyyttä tukkimatta kankaan kuituja. Pyykkietikka on väkiviinaetikkaa, vettä ja eteerisiä öljyjä.

Mihin pyykkietikka laitetaan pesukoneessa?

Pyykkietikka korvaa huuhteluaineen, joten se annostellaan huuhteluaineen sijasta pesukoneen huuhteluainesäiliöön. Pyykkietikkaa annostellaan 30-50ml koneellisen pyykkiä.

Voiko ALLEGRO pyykinepsuaineen kanssa käyttää pyykkietikkaa?

Kyllä, kaikkien ALLEGRO pyykinepesuaineiden kanssa voi käyttää pyykkietikkaa.

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdinissä
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Mitä on zeoliitti

Mitä on Zeoliitti?

Zeoliitti on monikäyttöinen, savenkaltainen epäorganinen aine, jota käytetään teollisuudessa moniin eri käyttötarkoituksiin kuten molekyyliseulta, hajun poisto, suodatus ja tunnetuimpana veden pehmennys. Pesuaineissa zeoliittia käytetään juuri

LUE LISÄÄ »
Pyykinpesu lakanat ja pyyhkeet

Pyykinpesu Lakanat ja Pyyhkeet

Pyykinpesu lakanat ja pyyhkeet kannattaa pestä erillään. Moni tekee virheen pestessään lakanat ja pyyhkeet samassa koneellisessa. Niin helppoa, kun se olisikin heittää vain saman väriset

LUE LISÄÄ »
Pöytäliinan pesu

Pöytäliinan Pesu

Pöytäliinoja on yleisesti ottaen kolmea erilaista: puuvillaiset, pellavaiset ja vahakankaiset. Jokaisella kankaalla pöytäliinan pesu vaatii omat niksinsä. Lisäksi aina kannattaa muistaa, että tahrat irtoavat parhaiten

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.