Pyykkietikka Ohje

Pyykkietikka ohje

Pyykkietikka ohje, tee itse luonnonmukainen “huuhteluaine” pyykeillesi. Pyykkietikan valmistaminen itse on helppoa ja hauskaa yhdessä tekemistä lasten kanssa.

Pyykkietikka on ekologinen vaihtoehto huuhteluaineelle. Se poistaa pyykistä sähköisyyttä, kirkastaa värejä sekä pehmentää pyykkiä tukkimatta kankaan kuituja.

Erityisen hyvin pyykkietikka sopii tekstiileille, joiden halutaan olevan erityisen pehmeitä, kuten pyyheliinat ja lakanat. Sekä puuvilla, että pellava kestävät pyykkietikkaa hyvin. Pyykkietikkaa ei kuitenkaan kannata käyttää silkin, polyakrylaatti-, asetaatti- eikä triasitaattikuidun kanssa.

Joillekin etikka tai eteeriset öljyt saattavat aiheuttaa allergisen reaktion, joten käytön aloittaminen kannattaa tehdä varovasti.

Pyykinpesussa ei ole lainkaan pakko käyttää huuhteluainetta, eikä pyykkietikkaa, mutta etenkin pakkassäällä se on suositeltavaa, koska ne vähentävät pyykin sähköisyyttä.

Pyykkietikka Ohje

Pyykkietikka ohje on helppo ja sen valmistaminen on hauskaa ja nopeaa.

1. Sekoita aineet pullossa

Lisää kaikki aineet lasipulloon ja sekoita ravistamalla korkilla suljettua pulloa.

2. Ravista aina ennen käyttöä

Muista ravistaa pulloa aina ennen käyttöä, jotta aineet sekoittuvat keskenään.

3. Annostele huuhteluainelokeroon

Annostele 30-50 ml pyykkietikkaa pesukoneen huuhteluainelokeroon.

Supply:

  • 1dl Vettä
  • 4dl Väkiviinaetikkaa
  • 10-20 tippaa Eteeristä öljyä (esim. eukalyptus, sitruuna, laventeli, piparminttu)

Materials: Tyhjä lasipullo

Pyykkietikka & urheiluvaatteet

Vanhan kansan tiedon mukaan etikka sopii erityisen hyvin hienhajun poistamiseen vaatteista. Koska pyykkietikka ei tavallisen huuhteluaineen tavoin tuki kankaan kuituja.

Erittäin hikisen vaatteen voi halutessaan esipestä liottamalla sitä vesi/pyykkietikka liuoksessa. Sopivan liuoksen saat, kun sekoitat

  • 1dl pyykkietikkaa
  • 5-10 del vettä

Liotuksen jälkeen urheiluvaatteiden pesu normaalisti ALLEGRO pyykinpesuaineella pesukoneen urheiluvaateohjelmaa käyttäen.

Usein kysyttyä pyykkietikasta

Mihin pyykkietikkaa käytetään?

Pyykkietikkaa käytetään kuten huuhteluainetta. Se poistaa vaatteista sähköisyyttä ja raikastaa pyykkiä entisestään. Halutessaan voi valita myös hajustetun pyykkietikan, jolloin pyykkiin saa haluamansa tuoksun. Pyykkietikkaa voidaan käyttää myös suihkeena vaatteiden silityksessä sekä siivouksessa.

Mitä on pyykkietikka?

Pyykkietikka on ekologinen vaihtoehto huuhteluaineelle. Se kirkastaa vaatteiden värejä ja poistaa sähköisyyttä tukkimatta kankaan kuituja. Pyykkietikka on väkiviinaetikkaa, vettä ja eteerisiä öljyjä.

Mihin pyykkietikka laitetaan pesukoneessa?

Pyykkietikka korvaa huuhteluaineen, joten se annostellaan huuhteluaineen sijasta pesukoneen huuhteluainesäiliöön. Pyykkietikkaa annostellaan 30-50ml koneellisen pyykkiä.

Voiko ALLEGRO pyykinepsuaineen kanssa käyttää pyykkietikkaa?

Kyllä, kaikkien ALLEGRO pyykinepesuaineiden kanssa voi käyttää pyykkietikkaa.

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdinissä
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

huuhteluaineen käyttö pyykinpesussa

Huuhteluaineen Käyttö Pyykinpesussa

Huuhteluainetta voidaan tietyssä mielessä verrata hiustenhoitoaineeseen. Molempien tehtävä on raikastaa ja suojella. Huuhteluaine auttaa vaatteitasi pitämään alkuperäisen joustavuutensa, sekä näyttämään ja tuntumaan uusilta pidempään. Mihin

LUE LISÄÄ »
Mitä on Methylisothiazolinone

Mitä on Methylisothiazolinone?

Methylisothiazolinone (MIT tai MI), Suomeksi Metyyli-isotiatsolinoni, on säilöntäaine, jota käytetään esimerkiksi kosmetikkatuotteissa sekä nestemäisissä pyykinpesuaineissa. Methylisothiazolinonea on mahdollista käyttää yksin, tai yhdessä MCI:n (Methylchloroisothiazolinone) kanssa.

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.