Pyykkien lajittelu

Pyykkien lajittelu

Pyykkien lajittelu on tärkeä osa puhdasta pesutulosta. Helpoin tapa lajitella pyykit olisi, jos valkoisille, mustille ja värillisille pyykille olisi omat pyykkikorinsa. Harvassa kodissa kuitenkaan on tilaa näin monelle pyykkikorille ja vielä harvemmassa lapsiperheessä lasten vaatteet löytäisivät niihin.

Kuten jo mainitsinkin, pyykkien lajittelu tehdään vaatteiden värien mukaan. Tummat, valkoiset ja värillisitet pestään omina koneellisinaan. “Lisäturvaa” voi vaatteiden väreille hankkia käyttämällä värinkerääjäliinaa pesukoneessa. Värinkerääjäliinankaan kanssa emme kuitenkaan suosittele pesemään valkoisia ja värillisiä pyykkejä samassa koneellisessa.

Erityisen hyvä värinkerääjäliina on silloin, kun vaatetta pestään ensimmäistä kertaa, sillä vaatteet päästävät usein väriä erityisesti ensipesussaan.

Pyykkien lajittelu, lämpötilat

Värien lisäksi myös eri lämpötilat on hyvä ottaa huomioon. Esimerkiksi alusvaatteet ja sukat pestään usein lämpimämmässä ohjelmassa, kuin muut vaatteet.

Muita poikkeuksia ovat myös neuleet, silkki jne. kannattaa aina tarkistaa vaatteen pesumerkinnät, ennen koneeseen laittoa.

Tyhjennä taskut

Ennen kuin laitat vaatteet koneeseen, muista tyhjenttää niiden taskut. Taskussa ollut nenäliina tekee inhottavaa valkoista silppua koko koneellisen vaatteisiin. Muista myös sulkea vetoketjut, tarranauhat yms. Paidan nappeja ei kannata laittaa kiinni, jotta ne eivät repeydy irti koneen lingottessa pyykkiä.

Rintaliivit, sukkahousut ja näin vuonna 2021 myös kangasmaskit kannattaa pestä pesupussissa. Se suojaa pikkupyykkiä koneen lingotessa. Kaarituellisia rintaliivejä ei suositella pestäväksi koneessa edes pesupussin kanssa, joten ne kannattaa aina pestä käsin.

Valitse oikea pesuaine

Monella löytyy pyykkikoneen päältä tai viereiseltä hyllyltä/kaapista useampaa pyykinpesuainetta. Se ei kuitenkaan enää nykyään ole tarpeellista, riittää kun sinulla on ALLEGRO pyykinpesuainetta.

ALLEGROlla voit pestä niin valkoiset, tummat kuin kirjavatkin pyykit. Valkoisille vaatteille voi lisätä ALLEGRO 8kg pakkauksissa mukana tulevaa pesuntehostajaa ja pinttyneimmille tahroille tehdä sappisaippualla esikäsittelyn.

ALLEGRO pyykinpesuaineet eivät sisällä lainkaan valkaisuaineita, joten niillä voi pestä huoletta myös tummat pyykit.

Huuhteluaineella vai ilman?

Esimerkiksi urheiluvaatteiden pesussa tulee ottaa huomioon, että niiden kanssa ei saa käyttää huuhteluainetta. Niiden huokoset menevät tukkoon huuhteluaineesta, eivätkä ne enää siirrä kosteutta iholta, kuten niiden kuuluisi.

Yleisesti vaatteiden kanssa on, erityisesti talvella, hyvä käyttää huuhteluainetta, sillä se vähentää vaatteiden sähköisyyttä. Suosittelemme käyttämään ALLEGRO huuhteluainetta tai vaihtoehtoisesti pyykkietikkaa.

Puhtaasta pyykinpesukoneesta tulee puhtaita pyykkejä

On hyvä ottaa huomioon, että pyykinpesukoneen puhdistus on pyykätessä tärkeä osa puhdasta lopputulosta. Jokaisen ALLEGRO 8kg pakkauksen mukana tulee myös pussillinen koneenpuhdistajaa, jonka avulla saat pesukoneesi puhtaaksi. Kun kone on puhdas, pyykitkin ovat puhtaampia.

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdinissä
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Esittelyssä Allegro Suomi

Tarinamme alkoi vuonna 1959, kun Aimo A. Virtanen perusti ensimmäisen maalitehtaansa Paraisilla. Ulkomaalien valmistuksen keskittyessä kesäkauteen, tarvitsi hän myös toisen tuotteen, jota voisi valmistaa ympärivuotisesti.

LUE LISÄÄ »
Pyykkien kuivatus ulkona

Pyykkien kuivatus ulkona

Pyykkien kuivatus ulkona on tietenkin aina se ensisijainen vaihtoehto, mutta aina se ei ole mahdollista. Tällaisia poikkeuksia on esimerkiksi siitepöly- ja katupölykausi keväällä. Pyykkien kuivatus

LUE LISÄÄ »
Pesukoneen kauluskumin puhdistus

Pesukoneen Kauluskumin Puhdistus

Pesukoneen kauluskumin puhdistus on osa pesukoneen huoltoa ja puhdistusta. Monet ajattelevat pesukoneen pysyvän puhtaana automaattiisesti vaatteita pestessä. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Pesukone vaatii puhdistusta

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.