Siitepölyallergia – Oireet & Kukinta-ajat

Siitepölyallergia

Siitepölyallergia kiusaa noin 20% suomalaisista. Yleisimmät siitepölyallergian aiheuttajat ovat lehtipuut, kuten koivu, heinät ja pujo. Näistä saatavat oireet ovat usein allergista nuhaa, yskää, hengenahdistusta sekä kutiavat silmät.

Suurimmalle osalle riittää lääkitykseksi apteekista ilman reseptiä saatavilla olevat, antihistamiinia sisältävät allergialääkkeet, kuten Kestine tai Histec.

Siitepölyallergia -ennaltaehkäisy kotona

Kotona leijailevia siitepölyhiukkasia voi vähentää hyvällä perussiivouksella. Mikäli kotona on koneellinen ilmanvaihto, kannattaa tuloilmaan asentaa hiukkassuodatin.

Siitepölyaikaan ei vaatteita tai muitakaan tekstiilejä kannata kuivattaa ulkona. Vuodevaatteet, etenkin tyynyliina on hyvä pestä normaalia useammin. Aamulla ja illallla siitepölyä on ilmassa vähiten, joten ulkoilu kannattaa ajoittaa näihin hetkiin. Suihkussa kannattaa käydä iltaisin, sillä silloin saa pestyä siitepölyn hiuksista, jolloin se ei pääse aiheuttamaan oireita ja vaikeuttamaan nukkumista.

Siitepölyallergian lääkitys

Allergia- ja astmaliiton mukaan antihistamiinilääkitystä ei tarvitse aloittaa etukäteen, mikäli siitepölyallergiasta koituvat oireet ovat lieviä. Suurinosa antihistamiineista vaikuttaa todella nopeasti, jopa 30min kuluessa. Nenäsumutttteen, kuten kortisoninenäsumute, käyttö kuitenkin on hyvä aloittaa jo ennen oireiden alkamista.

Mikäli oireet ovat vakavampia kannattaa lääkitys aloittaa jo etukäteen. On myös hyvä huomioida, että siitepölyä liikkuu tuulen mukana esimerkiksi Virosta jo ennen, kuin Suomessa esimerkiksi koivut kukkivat.

Lue lisää siitepölyallergiasta Allergia- ja astmaliiton sivuilta.

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdinissä
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Turvallinen pyykinpesuaine

Turvallinen Pyykinpesuaine

Turvallinen pyykinpesuaine ei lisää perheen kemikaalikuormaa. Kaikki meistä ovat varmasti lukeneet kemikaalien vaaroista ja siitä, miten paljon niitä nykyään on kosmetiikassa, vaatteissa, ruuassa, saippuassa, pyykinpesuaineissa

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.