Pyykinpesuaine Nestemäinen vai Jauhe?

Pyykinpesuaine nestemäinen vai jauhe

Pyykinpesuainetta myydään sekä nestemäisenä, että jauheen muodossa. Mutta kumpi on parempi? ja onko niiden välillä mitään eroa?

Pyykinpesuaineita on nykyään itseasiassa neljänlaisia, perinteiset nestemmäinen ja jauhe sekä helppoutta korostavat valmiit annostabletit, kuten tiskikoneissa ja viimeisimpänä uutuutena itse tehdyt pyykinpesuaineet.

Nestemäinen, jauhe vai annostabletit?

Nykyaikaisissa pyykinpesukoneissa voidaan käyttää kaikkia kolmea erinlaista pyykinpesuainetta. Kaikki aineet myös toimivat kaikissa lämpötiloissa. Tärkeimpänä erona on tietenkin pesutulos, mutta huomattavia eroja saadaan myös pesukohtaisessa hinnassa, annostelun helppoudessa ja pakkauksen sekä ainesosien ympärisövaikutuksessa.

Mihin näistä kolmesta sitten päädytkin, muista, että hinta ei aina kerro välttämättä totuutta pyykinpesuaineen tehokkuudesta. Kaikkein tärkeintä pesutuloksen kannalta ovat käytetyt ainesosat. Mitä enemmän tuotteessa on aktiivisiai ainesosia, kuten entsyymejä ja pinta-aktiivisia aineita, sitä tehokkaampi pyykinpesuaine on.

Pyykinpesuaineissa entsyymien tehtävä on hajoittaa tahroja ja pinta-aktiivisten aineiden tehtävänä on irroittaa lika ja sitoa se veteen.

Nestemäinen Pyykinpesuaine: Plussat ja Miinukset

Nestemäinen pyykinpesuaine

Nestemäiset pyykinpesuaineet ilmaantuivat Suomessakin kaupan hyllyille viime vuosisadan puolivälin tienoilla ja niistä on tullut kaikkein suosituin pyykinpesuaine tyyppi. Nestemäisessä pyykinpesuaineessa on hyviä ominaisuuksia, esimerkiksi sitä voi käyttää myös tahrojen esikäsittelyyn. Mutta kuten monella muullakin asialla, myös nestemäisellä pyykinpesuaineella on huonot puolensa.

Plussat

Miinukset

Pyykinpesuainetabletit: Plussat ja Miinukset

pyykinpesuainetabletit

Nämä tiskikoneista tutut pesuainetabletit on helppo annostella, jos koneessa on vakiintunut määrä pyykkiä. Ne on luotu tuomaa helppoutta 2000-luvun hektiseen elämään. Pyykinpesuainetabletit ovat suurin muutos pyykinpesuaineisiin, sitten nestemäisen pyykinpesuaineen julkaisun.

VAROITUS!

Lapset ja vanhukset saattavat luulla tablettia esimerkiksi karkiksi. Sisäisesti nautittuna pyykinpesuaine on erittäin myrkyllistä.

Lisäksi nestemäistä pesuainetta sisältävät tabletit saattavat puristettaessa roiskauttaa pyykinpesuaineen silmille.

 

Pyykinpesuainetabletit ovat käteviä käyttää ja ne voivat sisältää pyykinpesuaineen lisäksi myös muita aineita, kuten huuhteluainetta. Pyykinpesuainetabletit ovat kaikkein kallein tapa pestä pyykkiä.

Plussat

Miinukset

Pyykinpesuaine Jauheena: Plussat ja Miinukset

Pyykinpesuaine jauhe

Pyykinepsuainepulverit tai -jauheet ovat nykyään harvinaisempia, koska ihmiset ovat siirtyneet enenevissä määrin nestemäisiin pesuaineisiin. Tästä johtuen pyykinpesuainejauheita näkyy nykyään huomattavasti nestemäisiä aineita vähemmän kauppojen hyllyillä.

Moni ei myöskään tiedä, että pyykkipulverin / -jauheen voi ja kannattaakin annostella suoraan pesukoneen rumpuun. Annostelulokeroon annosteltuna pyykinpesuaine jauhe saattaa paakkuuntua inhottavasti lokeron sisälle.

Plussat

Miinukset

Itse Tehty Pyykinpesuaine: Plussat ja Miinukset

Itse tehty pyykinpesuaine

Uusin tulokas pyykinpesuaineiden joukossa on itse kotona tehty pyykinpesuaine. Reseptejä löytyy netistä niin itse tehtyihin pyykinpesuaine jauheisiin, kuin nestemäisiinkin versioihin.

Plussat

Miinukset

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkdinissä
Share on pinterest
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Pyykinpesuaine nestemäinen vai jauhe

Pyykinpesuaine Nestemäinen vai Jauhe?

Pyykinpesuainetta myydään sekä nestemäisenä, että jauheen muodossa. Mutta kumpi on parempi? ja onko niiden välillä mitään eroa? Pyykinpesuaineita on nykyään itseasiassa neljänlaisia, perinteiset nestemmäinen ja

LUE LISÄÄ »
Ekologinen Pyykinpesu

Ekologinen Pyykinpesu

Ekologinen pyykinpesu lähtee pyykinpesuaineen valinnasta, mutta oman pyykkäämisen ekologisuuteen voi vaikuttaa jo vaatekaupassa. Se on siis paljon muutakin, kuin pyykinpesuaine. Älä osta halpamuotia – Laadukkaat

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.