Kestovaippojen Pesu

Kestovaippojen Pesu

Kestovaippojen pesu oikealla pesuaineella on tärkeää jo pelkästään hygieniasyistä. Lisäksi moni käyttää kestovaippoja juuri niiden ekologisuuden vuoksi, mutta saattaa vähentää niiden käytön ekologisuutta pyykinpesuaine valinnallaan.

Kestovaipain pääasiallinen tehtävä on imeäitseensä virtsaa. Haluat siis varmasti vaipat puhtaiksi ilman virtsajäämiä, hajuja tai pesuainejäämiä. Sekä pesuainejäämät, että virtsajäämät vahingoittavat lapsen ihoa. Vaippojen puhtaus ja oikeanlainen annostelu on siis ensiarvoisen tärkeää.

Puhdas kestovaippa ei haise. Jos siis vaipat haisevat pesun jälkeen, on syytä tarkista pyykinpesuaine tai ainakin sen annostelu.

Kestovaippojen Pesu – Oikeanlaisen Pesuaineen Valinta

Jotta kestovaipat säilyttävät imutehonsa ja ovat vauvan iholle mahdollisimman ystävällisiä, tulee valitun pyykinpesuaineen olla: zeoliititon, hajusteeton, säilöntäaineeton, MI-vapaa, valkaisuaineita ja ilman optisia kirkasteita.

Zeoliitti on savimaista ainetta, joka jättää jäämiä sekä pesukoneeseen, että pyykkiin.

Hajusteet ja säilöntäaineet ovat turhia kemikaaleja, jotka kulkeutuvat pyykistä vauvan iholle. Käyttämällä hajusteetonta ja säilöntäaineetonta pyykinpesuainetta vähennät perheesi kemikaalikuormaa. On myös hyvä muistaa, että puhdas pyykki ei tarvitse hajusteita, sillä puhdas pyykki ei haise.

Methylisothiazolinone (MIT tai MI), eli Suomeksi Metyyli-isotiatsolinoni, on säilöntäaine, jota käytetään esimerkiksi kosmetikkatuotteissa sekä nestemäisissä pyykinpesuaineissa. Se on tutkimuksissa havaittu allergeeniksi ja sytoksiksi.

Valkaisuaineiden käytöstä kestovaippojen kanssa ei ole tarkkaa tutkimustietoa, mutta osa kestovaippojen käyttäjistä ovat huomanneet valkaisuaineiden heikentäneen vaipan vedenpitävää pinnoitetta. Valkaisuainetta ei kannata turhaan käyttää, sillä se saattaa haalistaa pestävien vaatteiden/vaippojen värejä.

Optiset kirkasteet ovat kemikaaleja, jotka saavat vaatteet näyttämään kirkkaammilta. Optisten kirkasteiden kemikaaliyhdisteissä olevien molekyylien elektronit pystyvät muuntamaan auringon ultraviolettisäteilyn näkyväksi valkoiseksi valoksi.

ALLEGRO pyykinpesuaineet eivät sisällä näistä mitään. Jokaisen 8kg ALLEGRO pyykinpesuaine pakkauksen mukana toimitetaan erillinen pesuntehostaja / valkaisuaine, jonka teho perustuu happeen. Lisäksi Suomessa valmistettavat ALLEGRO pyykinpesuaineet ovat biohajoavia. Vaikeisiin tahroihin voi halutessaan käyttää luonnon omaa tahranpoistoainetta; Sappisaippuaa.

Annostelu

Kuten kaikessa pyykinpesussa myös kestovaippojen pesussa tärkeässä roolissa on pesuaineen annostelu. Muista aina käyttää valmistajan annosteluohjetta. Liian runsas annostelu jättää pesuainejäämiä vaatteisiin, sillä pesukoneen huuhteluohjelma ei saa sitä huuhdeltua pois. Runsas pyykinpesuaineen käyttö näkyy toki myös lompakossa, jos pesuainetta pitää ostaa useasti uudelleen.

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdinissä
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Kasvomaskin Pesuohje

Kasvomaskin Pesuohje

Tämä kasvomaskin pesuohje auttaa sinua pesemään kasvomaskisi oikein. Oikein pidetty kasvomaski saattaa suojata muita maskin käyttäjän hengitysteistä leviäviltä pisaroilta. Ennen kuin asettelet maskin, muista pestä

LUE LISÄÄ »
huuhteluaineen käyttö pyykinpesussa

Huuhteluaineen Käyttö Pyykinpesussa

Huuhteluainetta voidaan tietyssä mielessä verrata hiustenhoitoaineeseen. Molempien tehtävä on raikastaa ja suojella. Huuhteluaine auttaa vaatteitasi pitämään alkuperäisen joustavuutensa, sekä näyttämään ja tuntumaan uusilta pidempään. Mihin

LUE LISÄÄ »
Kestovaippojen Pesuaine

Kestovaippojen Pesuaine

Kestovaippojen pesuaine on tärkeä osa kestovaippojen käyttöä. Kestovaippoja käytetään usein pääasiallisesti ekologisista syistä. Toinen syy useasti on, että halutaan suojella vauvan ihoa ja käyttää mahdollisimman

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.