Kestovaippojen Pesu

Kestovaippojen Pesu

Kestovaippojen pesu oikealla pesuaineella on tärkeää jo pelkästään hygieniasyistä. Lisäksi moni käyttää kestovaippoja juuri niiden ekologisuuden vuoksi, mutta saattaa vähentää niiden käytön ekologisuutta pyykinpesuaine valinnallaan.

Kestovaipain pääasiallinen tehtävä on imeäitseensä virtsaa. Haluat siis varmasti vaipat puhtaiksi ilman virtsajäämiä, hajuja tai pesuainejäämiä. Sekä pesuainejäämät, että virtsajäämät vahingoittavat lapsen ihoa. Vaippojen puhtaus ja oikeanlainen annostelu on siis ensiarvoisen tärkeää.

Puhdas kestovaippa ei haise. Jos siis vaipat haisevat pesun jälkeen, on syytä tarkista pyykinpesuaine tai ainakin sen annostelu.

Kestovaippojen Pesu – Oikeanlaisen Pesuaineen Valinta

Jotta kestovaipat säilyttävät imutehonsa ja ovat vauvan iholle mahdollisimman ystävällisiä, tulee valitun pyykinpesuaineen olla: zeoliititon, hajusteeton, säilöntäaineeton, MI-vapaa, valkaisuaineita ja ilman optisia kirkasteita.

Zeoliitti on savimaista ainetta, joka jättää jäämiä sekä pesukoneeseen, että pyykkiin.

Hajusteet ja säilöntäaineet ovat turhia kemikaaleja, jotka kulkeutuvat pyykistä vauvan iholle. Käyttämällä hajusteetonta ja säilöntäaineetonta pyykinpesuainetta vähennät perheesi kemikaalikuormaa. On myös hyvä muistaa, että puhdas pyykki ei tarvitse hajusteita, sillä puhdas pyykki ei haise.

Methylisothiazolinone (MIT tai MI), eli Suomeksi Metyyli-isotiatsolinoni, on säilöntäaine, jota käytetään esimerkiksi kosmetikkatuotteissa sekä nestemäisissä pyykinpesuaineissa. Se on tutkimuksissa havaittu allergeeniksi ja sytoksiksi.

Valkaisuaineiden käytöstä kestovaippojen kanssa ei ole tarkkaa tutkimustietoa, mutta osa kestovaippojen käyttäjistä ovat huomanneet valkaisuaineiden heikentäneen vaipan vedenpitävää pinnoitetta. Valkaisuainetta ei kannata turhaan käyttää, sillä se saattaa haalistaa pestävien vaatteiden/vaippojen värejä.

Optiset kirkasteet ovat kemikaaleja, jotka saavat vaatteet näyttämään kirkkaammilta. Optisten kirkasteiden kemikaaliyhdisteissä olevien molekyylien elektronit pystyvät muuntamaan auringon ultraviolettisäteilyn näkyväksi valkoiseksi valoksi.

ALLEGRO pyykinpesuaineet eivät sisällä näistä mitään. Jokaisen 8kg ALLEGRO pyykinpesuaine pakkauksen mukana toimitetaan erillinen pesuntehostaja / valkaisuaine, jonka teho perustuu happeen. Lisäksi Suomessa valmistettavat ALLEGRO pyykinpesuaineet ovat biohajoavia. Vaikeisiin tahroihin voi halutessaan käyttää luonnon omaa tahranpoistoainetta; Sappisaippuaa.

Annostelu

Kuten kaikessa pyykinpesussa myös kestovaippojen pesussa tärkeässä roolissa on pesuaineen annostelu. Muista aina käyttää valmistajan annosteluohjetta. Liian runsas annostelu jättää pesuainejäämiä vaatteisiin, sillä pesukoneen huuhteluohjelma ei saa sitä huuhdeltua pois. Runsas pyykinpesuaineen käyttö näkyy toki myös lompakossa, jos pesuainetta pitää ostaa useasti uudelleen.

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdinissä
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Missä asteessa lakanat pestään?

Missä asteessa lakanat pestään?

Meiltä kysytään usein, että “Missä asteessa lakanat pestään?“. Lakanat pestään 60 oC lämpötilassa. 60 oC on alin lämpötila, jolla pystytään varmistamaan tarvittava hygienia. Täysin valkoiset

LUE LISÄÄ »
Pöytäliinan pesu

Pöytäliinan Pesu

Pöytäliinoja on yleisesti ottaen kolmea erilaista: puuvillaiset, pellavaiset ja vahakankaiset. Jokaisella kankaalla pöytäliinan pesu vaatii omat niksinsä. Lisäksi aina kannattaa muistaa, että tahrat irtoavat parhaiten

LUE LISÄÄ »
Pyykkietikka ohje

Pyykkietikka Ohje

Pyykkietikka ohje, tee itse luonnonmukainen “huuhteluaine” pyykeillesi. Pyykkietikan valmistaminen itse on helppoa ja hauskaa yhdessä tekemistä lasten kanssa. Pyykkietikka on ekologinen vaihtoehto huuhteluaineelle. Se poistaa

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.