Huuhteluaineen Käyttö Pyykinpesussa

huuhteluaineen käyttö pyykinpesussa

Huuhteluainetta voidaan tietyssä mielessä verrata hiustenhoitoaineeseen. Molempien tehtävä on raikastaa ja suojella. Huuhteluaine auttaa vaatteitasi pitämään alkuperäisen joustavuutensa, sekä näyttämään ja tuntumaan uusilta pidempään.

Mihin huuhteluainetta kannattaa käyttää?

Huuhteluainetta kannattaa käyttää erityisesti polyesteriä, polyamidia sekä akryyliä sisältävien tekstiilien kanssa, juuri sähköisyyttä vähentämään.

Huuhteluaineen käyttöä suositellaan myös erityisen herkkien materiaalien, kuten villan, pesussa. Tämä johtuu siitä, että pesukoneessa huuhteluaine vähentää tekstiiliin kohdistuvaa kitkaa, ja näin ollen vaate kuluu vähemmän.

Erittäin herkkien vaatteiden, kuten rintaliivien, uimapukujen ja tuulipukujen kanssa huuhteluainetta ei kannatta käyttää. Sama pätee myös elastaanien kuten lycra ja dorlasta sekä teknisten materiaalien kuten dry/dri-fit ja gore-tex pesussa, sillä ne saattavat menettää ominaisuuksiaan huuhteluainetta käytettäessä.

Huuhteluaine ei sovellu myöskään käytettäväksi vauvojen kestovaippojen, silkkivaatteiden sekä untuvavaatteiden, -täkkien ja -tyynyjen kanssa.

Huuhteluaineen käytön vähentäminen

Huuhteluaineen käyttö ei ole pakollista. Voit esimerkiksi käyttää huuhteluainetta vain joka toisella tai kolmannella pesukerralla. Vaatteiden pehmeyttä voit puolestaan edistää ilmanhuuhteluainetta esimerkiksi silittämällä, mankeloimalla tai kuivaamalla vaatteet kuivausrummussa.

Huuhteluaineen annostelu

Huuhteluainetta annostellessa tulee aina noudattaa purkin kyljessä olevaa ohjeistusta. Liika huuhteluaine pyykissä saattaa tehdä tekstiileistä liiankin pehmeitä ja pyyhkeistä imukyvyttömiä.

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdinissä
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Kevätsiivous

Kevätsiivous

Kevätsiivous tuo kevään kotiin. Kevään tullessa aurinko alkaa paistaa pidempään ja kirkkaammin, linnut sirkuttavat ja mielen täyttää keväinen fiilis. Tuon keväisen fiiliksen voi tuoda kotiin

LUE LISÄÄ »
Pyykkietikka ohje

Pyykkietikka Ohje

Pyykkietikka ohje, tee itse luonnonmukainen ”huuhteluaine” pyykeillesi. Pyykkietikan valmistaminen itse on helppoa ja hauskaa yhdessä tekemistä lasten kanssa. Pyykkietikka on ekologinen vaihtoehto huuhteluaineelle. Se poistaa

LUE LISÄÄ »
Ekologinen Pyykinpesu

Ekologinen Pyykinpesu

Ekologinen pyykinpesu lähtee pyykinpesuaineen valinnasta, mutta oman pyykkäämisen ekologisuuteen voi vaikuttaa jo vaatekaupassa. Se on siis paljon muutakin, kuin pyykinpesuaine. Älä osta halpamuotia – Laadukkaat

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.