Huuhteluaineen Käyttö Pyykinpesussa

huuhteluaineen käyttö pyykinpesussa

Huuhteluainetta voidaan tietyssä mielessä verrata hiustenhoitoaineeseen. Molempien tehtävä on raikastaa ja suojella. Huuhteluaine auttaa vaatteitasi pitämään alkuperäisen joustavuutensa, sekä näyttämään ja tuntumaan uusilta pidempään.

Mihin huuhteluainetta kannattaa käyttää?

Huuhteluainetta kannattaa käyttää erityisesti polyesteriä, polyamidia sekä akryyliä sisältävien tekstiilien kanssa, juuri sähköisyyttä vähentämään.

Huuhteluaineen käyttöä suositellaan myös erityisen herkkien materiaalien, kuten villan, pesussa. Tämä johtuu siitä, että pesukoneessa huuhteluaine vähentää tekstiiliin kohdistuvaa kitkaa, ja näin ollen vaate kuluu vähemmän.

Erittäin herkkien vaatteiden, kuten rintaliivien, uimapukujen ja tuulipukujen kanssa huuhteluainetta ei kannatta käyttää. Sama pätee myös elastaanien kuten lycra ja dorlasta sekä teknisten materiaalien kuten dry/dri-fit ja gore-tex pesussa, sillä ne saattavat menettää ominaisuuksiaan huuhteluainetta käytettäessä.

Huuhteluaine ei sovellu myöskään käytettäväksi vauvojen kestovaippojen, silkkivaatteiden sekä untuvavaatteiden, -täkkien ja -tyynyjen kanssa.

Huuhteluaineen käytön vähentäminen

Huuhteluaineen käyttö ei ole pakollista. Voit esimerkiksi käyttää huuhteluainetta vain joka toisella tai kolmannella pesukerralla. Vaatteiden pehmeyttä voit puolestaan edistää ilmanhuuhteluainetta esimerkiksi silittämällä, mankeloimalla tai kuivaamalla vaatteet kuivausrummussa.

Huuhteluaineen annostelu

Huuhteluainetta annostellessa tulee aina noudattaa purkin kyljessä olevaa ohjeistusta. Liika huuhteluaine pyykissä saattaa tehdä tekstiileistä liiankin pehmeitä ja pyyhkeistä imukyvyttömiä.

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdinissä
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Paras Pyykinpesuaine

Paras Pyykinpesuaine

Jokainen haluaa pestä pyykkinsä omasta miielestään parhaalla pyykinpesuaineella. Mutta mikä on paras pyykinpesuaine ja miksi se on ALLEGRO? Kodin Kuvalehti haastattelivat taannoin Marttojen kotitalousneuvojaa Tiia

LUE LISÄÄ »
Mitä on zeoliitti

Mitä on Zeoliitti?

Zeoliitti on monikäyttöinen, savenkaltainen epäorganinen aine, jota käytetään teollisuudessa moniin eri käyttötarkoituksiin kuten molekyyliseulta, hajun poisto, suodatus ja tunnetuimpana veden pehmennys. Pesuaineissa zeoliittia käytetään juuri

LUE LISÄÄ »
Puvun huolto & säilytys

Puvun huolto ja säilytys

On taas aika juhlistaa tulevaisuutta, nuorisoa, joka valmistuu. Lakkiaisten yhteydessä saa kaapistakin vuosittain kaivaa esille ne “hienot vaatteet”. Kummitteleeko niissä vielä edellisvuosien tahrat, vai onko

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.