Pyykkien kuivatus ulkona

Pyykkien kuivatus ulkona

Pyykkien kuivatus ulkona on tietenkin aina se ensisijainen vaihtoehto, mutta aina se ei ole mahdollista. Tällaisia poikkeuksia on esimerkiksi siitepöly- ja katupölykausi keväällä.

Pyykkien kuivatus ulkona on nopeaa, helppoa sekä energiatehokasta ja se raikastaa pyykin todella raikkaaksi. Ulkona pyykkejä voi kuivata pyykkinarulla, pyykkitelineellä tai ulkokuivaustelineellä.

Erityisesti valkopyykki, kuten lakanat kannattaa aina mahdollisuuksien mukaan kuivattaa ulkona. Auringon valo toimii kuin luonnollinen valkaisuaine, joten ulkona kuivatut valkoiset pyykit ovat sen jälkeen entistäkin valkoisempia.

Silkki- ja villavaatteiden kangasta aurinko puolestaan voi heikentää, joten ne kannattaa kuivattella sisällä. Värilliset vaatteet kannattaa aina ulkona kuivatttaessa kääntää ylösalaisin, jotta aurinko ei haalista värejä. Lisäksi kun vaatteet ovat käännettyinä, niihin ei tule etupuolelle ärsyttävää raitaa pyykkinarusta.

Kuten sisällä kuivattaessakin, paidat kannattaa suoristaa saumoista ennen kuivumaan ripustamista, näin paidat pitävät muotonsa pidempään. Kuivasitpa pyykkiä ulkona tai sisällä, suosittelemme aina käyttämään ALLEGRO pyykinpesuainetta.

Pyykkien kuivatus ulkona pakkasessa

Pyykit voi kuivata ulkona myös pakkasessa. Vaikka sitä ei välttämättä heti tulisi ajatelleeksi, pyykit kuivuvat ulkona jäätyneenäkin. Vaikka kosteissa pyykeissä oleva vesi jäätyy jatkaa kangas kuivumistaan. Tämä johtuu siitä, että vesi vaatteissa sublimoituu, eli muuttuu vesihöyryksi ilman nestemäistä välitilaa. Näin pyykki kuivuu myös pakkasessa.

Kun pyykit tuo pakkasesta sisälle, niiden kannattaa antaa hetken lämmetä ennen kuin ne viikkaa kaappiin.

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdinissä
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Mitä on zeoliitti

Mitä on Zeoliitti?

Zeoliitti on monikäyttöinen, savenkaltainen epäorganinen aine, jota käytetään teollisuudessa moniin eri käyttötarkoituksiin kuten molekyyliseulta, hajun poisto, suodatus ja tunnetuimpana veden pehmennys. Pesuaineissa zeoliittia käytetään juuri

LUE LISÄÄ »
Untuvatakin pesu

Untuvatakin Pesu

Untuvatakin pesu koetaan usein hankalaksi ja siihen liittyy paljon huhuja ja olettamuksia. Edellä mainituista olettamuksista johtuen untuvatakin pesu ulkoistetaankin usein pesulalle, mutta sen voi tehdä

LUE LISÄÄ »
Pyykinpesu hiljaisuuden jälkeen

Pyykinpesu Hiljaisuuden Jälkeen

Pyykinpesu hiljaisuuden jälkeen, eli saako kerrostalossa pestä pyykkiä viellä myöhään illalla tai yöllä? Tämä askarruttaa varmamsti monia, sillä taloyhtiöiden järjestyssäännöt eivät ole aivan yksioikoiset. Sääntöjen

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.