Kevätsiivous

Kevätsiivous

Kevätsiivous tuo kevään kotiin. Kevään tullessa aurinko alkaa paistaa pidempään ja kirkkaammin, linnut sirkuttavat ja mielen täyttää keväinen fiilis. Tuon keväisen fiiliksen voi tuoda kotiin sisälle, kun tekee kevätsiivouksen.

Moni saattaa ahkeroida kaiken päivässä, mutta tekemistä voi jaksottaa myös useammalle päivälle.

1. Pese ikkunat

Ikkunoiden pesu tuo kirkkaan kevätauringon säteet sisälle. Valoisa koti luo valoisan mielen ja hyvä fiiliksen. Kun ikkunat on pesty, voi hyvillä mielin ottaa kupin kahvia ja nauttia työnsä tuloksista.

2. Pyyhi pölyt

Ikkunoiden pesu aiheuttaa valitettavasti myös uuden ongelman. Tasoille, pöydille ja hyllyille talven aikana laskeutunut pöly osuu silmin ja näkyy nyt selvästi. On siis aika pyyhkiä pölyt.

3. Tamppaa ja vie ulos tyyny, peitto ja petauspatja

Petivaatteet kannattaa tuulettaa kerran kuukaudessa ja pestäkkin 6kk välein. Raikas ulkoilma tuulettaa petivaatteet ja raikkaassa makuuhuoneessa on parempi nukkua.

4. Seinät, ovet, kahvat & vetimet

Varsinkin lapsiperheissä seiniin voi ja ovenpieliin voi ilmestyä roiskeita ja mustia jälkiä. Ovenkahvat ja vetimet puolestaan ovat melkoisia pöpöpesäkkeitä, sillä kaikkien kädet koskevat niihin. Ne kannattaa pyyhkiä huolella, sillä voit estää kevätflunssan tulon.

5. Valloita kaapit

Kaappeihin on usein turhankin helppo nopeasti ”siivota” näkyvillä olevia tavaroita. Kurkkaa kaapit läpi, järjestele, myy turhat tavarat pois ja pyyhi kaappien hyllyt. Ulota kevätsiivous myös varastoon. Kevät on hyvää aikaa myydä pois esimerkiksi kesän harrastusvälineitä, kuten lasten pieneksi jääneitä polkupyöriä yms.

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdinissä
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

5 vinkkiä vedenkulutuksen vähentämiseen

5 Vinkkiä Vedenkulutuksen Vähentämiseksi

Useimmilla vedenkulutuksen vähentämisen päällimmäisenä syynä lienee kuitenkin vesilaskun minimoiminen. HSY:n mukaan vedenkulutuksessa onkin suuria eroja eri asumismuotojen välillä. Kerrostaloissa keskikulutus on 170 litraa vuorokaudessa, rivitaloissa

LUE LISÄÄ »
Pyykinpesuaine nestemäinen vai jauhe

Pyykinpesuaine Nestemäinen vai Jauhe?

Pyykinpesuainetta myydään sekä nestemäisenä, että jauheen muodossa. Mutta kumpi on parempi? ja onko niiden välillä mitään eroa? Pyykinpesuaineita on nykyään itseasiassa neljänlaisia, perinteiset nestemmäinen ja

LUE LISÄÄ »
Turvallinen pyykinpesuaine

Turvallinen Pyykinpesuaine

Turvallinen pyykinpesuaine ei lisää perheen kemikaalikuormaa. Kaikki meistä ovat varmasti lukeneet kemikaalien vaaroista ja siitä, miten paljon niitä nykyään on kosmetiikassa, vaatteissa, ruuassa, saippuassa, pyykinpesuaineissa

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.