Mitä Maksaa Pyykinpesu?

Mitä Maksaa Pyykinpesu

Mitä maksaa pyykinpesu? Onko pyykinpesuaineella merkitystä ja kannattaako sittenkin vain kuskata pyykit pesulaan? Me selvitimme asian.

Pyykinpesun hintaan vaikuttaa moni asia, ensimmäiseksi tulee tietenkin mieleen pyykinpesuaineen hinta ja annostelu. Huomioon kannattaa ottaa myös pesukoneen veden ja sähkön käyttö. Vanhat pesukoneet käyttävät uusia enemmän vettä ja sähköä. Vanhentuneen pesukoneen heikentynyt pesuteho saattaa myös vaatia lisää pesukertoja, joka puolestaan lisää kuluja. Pesukoneen puhdistus voi auttaa herättämään vanhan pesukoneen jälleen henkiin, joten uuden ostaminen ei aina ole välttämätöntä.

Mitä Maksaa Pyykinpesu Kotona?

Taannoin kirjoittelimmekin siitä, mitkä ovat suurimpia eroja nestemäisen ja jauhe pyykinpesuaineen välillä. Hintaa emme kuitenkaan tuossa tekstissä suoraa katsoneet.

Pesuaineen annostelu riippuu toki aina koneen täyttömäärästä sekä veden pehmeydestä. Suurimmassa osassa Suomen kuntia ja kaupunkeja vesijohtovesi on pehmeää ja koneiden täyttömäärä keskiarvoisesti 7kg tasolla. Näinollen pyykinpesun hinta on noin 12snt – 20snt per koneellinen välimaastossa. Jauhemaiset pyykinpeseuaineet ovat halvempia ja nestemäiset kalliimpia käyttää.

Pyykinpesu Taloyhtiön Koneella

Joissakin taloyhtiöissä pesutuvan käyttö sisältyy vuokraan. Toisissa taas taas hinnoitteluperusteena voi olla pesutuvan käyttöaika esimerkiksi 1€ / 20min tai lämpötilan mukaan 80snt 40C / 1,20€ 60C koneellinen.

Pyykinpesu Itsepalvelupesulassa

Itsepalvelupesulan vertaaminen on hankalampaa, sillä koneiden täyttömäärät ovat yleisesti vähän suurempia. Esimerkiksi 9kg kone on itsepalvelupesuloissa pienemmästä päästä ja hinta koneelliselle pyörii 6€ tuntumassa.

Vaikka pesukoneen ostohinnan laskeekin mukaan koneellisen hintaan, on oman koneen käyttö silti halvempaa. Esimerkiksi, jos ostaa 500€ maksavan pesukoneen ja pesee pyykkiä kerran viikossa. Tulee oman koneen hankinta halvemmaksi jo kahden vuoden käytön jälkeen.

Esimerkiksi maton pesu on itsepalvelupesulassa halvempaa, kuin pesulassa. Halvinta sekin on toki tehdä itse kunnallisella matonpesupaikalla tai omalla pihalla. Omalla pihalla pestessä on muistettava käyttää biohajoavaa pyykinpesuainetta, kuten ALLEGRO.

Mitä Maksaa Pyykinpesu Pesulassa

Pesulan hinnastot alkavat yleensä noin 5€ / vaatekappale tietämiltä. Halvimpien vaatteiden / tekstiilien ollessa paitoja ja tyynyliinoja.

Pesulassa peseminen on siis kaikkein kalleinta, se ei sinäänsä tule yllätyksenä. Pesulassa kuitenkin kannattaa pestä puvut ja juhlamekot, joita ei kotikoneessa voi pestä.

Yhteenveto

Pyykinpesu on kaikkein halvinta kotona. Poislukien tietenkin ilmainen taloyhtiön pesutupa. Pesutuvan käytössä toki on ongelmana toisten käyttämät pesuaineet. Jos edellinen pesijä käyttää hajustettua pyykinpesuainetta, mutta itse haluaisit käyttää hajusteetonta, tarttuu edellisen käyttämästä aineesta hajusteita sinunkin pyykkeihisi.

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdinissä
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Pyykinpesuaine Urheiluvaatteille

Pyykinpesuaine Urheiluvaatteille

Mistä sopiva pyykinpesuaine urheiluvaatteille? Sitä moni miettii kaupassa pesuainehyllyjen välissä. Huuhteluaine ei ole hyväksi urheilutekstiileille, mutta mitä muuta pitäisi ottaa huomioon? Monelle, etenkin muiden perheenjäsenten

LUE LISÄÄ »
Pöytäliinan pesu

Pöytäliinan Pesu

Pöytäliinoja on yleisesti ottaen kolmea erilaista: puuvillaiset, pellavaiset ja vahakankaiset. Jokaisella kankaalla pöytäliinan pesu vaatii omat niksinsä. Lisäksi aina kannattaa muistaa, että tahrat irtoavat parhaiten

LUE LISÄÄ »
Vähennä Kemikaalikuormaa

Vähennä Kemikaalikuormaa

Vähennä kemikaalikuormaa helposti arjen päätöksillä. Tiesitkö, että käyttämiesi kemikaalien haitat saattavat ulottua jopa seitsemän sukupolven päähän? Kun puheeksi tulee kehon kemikaalikuorma, katseemme usein helposti kääntyvät

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

2 Comments

  • Meillä on oma pesukone. Mutta onneksi taloyhtiöstä löytyy pesutupa, vien sinne aina pyykit kuivamaan. Olisinkin hyvä pitkästä aikaa pesukone puhdistaa.

    Reply
  • Olemme kylppäriremontin ajan täällä Turun kupeessa käyttäneet ahkerasti taloyhtiön pesutupaa. Osa vaatteista ei kuitenkaan sovellu konepesuun vaan on turvallisinta hoitaa pesulassa. Itselleni pyykinpesu on itseasiassa aika mielekäs kotityö, toisin kuin esimerkiksi imuroiminen tai tiskaaminen.

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.