Miten pukeutua kesäjuhliin etiketin mukaisesti?

Valmistujaiset ja lakkiaiset ovat tältä kesältä takanapäin, mutta juhlallisuudet onneksi jatkuvat. Postiluukustasi on saattanut tupsahdella sisään kutsuja niin häihin kuin rippijuhliinkin.

Juhliminen on toki hauskaa, mutta kysymys pukeutumisesta nousee vääjäämättä esiin. Mitä juhliin voi, pitää tai saa pukea päälleen? Kuinka pukeutua oikein, tilaisuuden ja etiketin mukaan? Tässä muutama vinkki, joilla saat pukuvalintasi osumaan oikeaan!

Rippijuhlat – kirkollinen juhlatilaisuus

Aloitetaan rippijuhlista. Konfirmaatio on kirkollinen juhlatilaisuus, joten liian avonaiset puvut on syytä jättää vaatekaappiin. Naisten on soveliasta pukeutua hieman hillitympään leninkiin, jakkupukuun, tai leninki- jakku-yhdistelmään. Tätä kokonaisuutta voi sitten täydentää ohuilla sukkahousuilla tai stay-up sukilla, siroilla avokkailla, pienellä laukulla ja hillityillä koruilla. Paljettileninki timanttistrassi koruineen ei ole oikea vaihtoehto näihin juhliin.

Miehet voivat vuorostaan huoletta turvautua ikiklassikkoon – pukuun. Puku saa mieluusti olla tumma ja juhlava ja sen kanssa tulee käyttää kauluspaitaa, t-paita on hieman liian rento valinta. Kravatissa saa silti olla väriä, musta kravatti kun ilmaisee surua. Sukkien tulee olla pukusukat: pitkät ja ohuehkoa materiaalia. Kokonaisuus viimeistellään tyylikkäillä kengillä, jotka sopivat yhteen puvun kanssa.

Hääpukeutuminen

Häätilaisuuksien pukukoodit voivat vaihdella paljonkin teeman, kellon- ja vuodenajan mukaan. Siksi onkin hyvä tarkistaa kutsukortti, jossa asutoivomus yleensä mainitaan. Kutsuissa usein mainitaan vain miehen pukukoodi, jolloin naisen pukeutuminen määräytyy sen mukaan. Kysy kutsun lähettäjältä tarkemmin pukukoodista ollessasi epävarma!

Lähtökohtaisesti miesten asuste häissä on tumma puku (mieluiten tummanharmaa- tai sininen).  Tällöin naiset voivat pukeutua leninkiin, kevyeen jakkupukuun tai housuasuun. Hyvin juhlavissa tilaisuuksissa puvun tulisi ulottua polveen asti tai sen alle. Naisille pistokkaat tai sandaletit sopivat hyvin kevyisiin asuihin, kun taas hieman peittävämpiin asuihin voi valita avokkaat. Kenkävalintaa tehdessä, musta pukukenkä on takuuvarma valinta miehille.

Harvinaista kylläkin, mutta jos häiden pukukoodina olisi frakki, eli juhlapuku, tarkoittaisi se naisille täyspitkää juhlapukua. Avonaisuus ja hienot materiaalit lisäävät juhlavuutta. Kirkossa ollessa olisi käsivarret hyvä peittää etiketin mukaisesti shaalilla, huivilla tai sopivalla bolerolla. Frakin kanssa tulisi etiketin mukaan käyttää kiiltonahkakenkää. Juhlavampi kenkävalinta naisille olisi korkokenkä tai esimerkiksi juhlavammat ballerinat.

Ennen iltakuutta alkavissa juhlallisissa tilaisuuksissa miesten asuvalinnaksi suositellaan etiketin mukaan sakettia. Nainen valitsee juhlavan jakkupuvun, leningin tai näiden kahden yhdistelmän välillä. Koska kyseessä on päivätilaisuus, ei suositella vaatteiden materiaaliksi liian kiiltävää tai läpinäkyvää. Tähän päivänaikaan asua voivat täydentää myös juhlahattu ja käsineet.

Nyrkkisääntö häävieraiden pukeutumiseen on, ettei pukeudu itse hääparia, juhlien keskipistettä koreammin. Valkoinen väri on varattu morsiamelle, joten etiketin mukaan naisten tulisi välttää kokovalkoista. Klassisen näkökannan mukaan sekä miesten että naisten tulisi välttää mustaan pukeutumista, sillä se muistuttaa liikaa hautajaisista. Nykyisin mustia asuja kuitenkin käytetään jonkin verran myös häissä. Tämän lisäksi ihonvärisiä sukkahousuja kannattaa suosia kun taas verkkosukat sekä leggingsit kannattaa jättää kotiin, tyylivirheiden välttämiseksi.

Hääpukeutumisen uudet tuulet

Vaikka nyt tiedät ehkä hieman enemmän sopivasta pukeutumisesta kesän juhlatilaisuuksiin, on kuitenkin huomautettava, että nämä traditiot myös “elävät”. Nykyään hääpukeutumisessa trendit osoittavat entistä värikkäämpään pukeutumiseen ja mustienkin asujen sallimiseen, mutta ollessasi epävarma, vanhat tavat ja tyylit eivät kuitenkaan petä. Mikäli juhlahumussa sattuu käymään jokin haaveri ja sotket pukusi, niin älä panikoi, viime blogissani kävin läpi kuinka puvun huolto onnistuu kotikonstein.

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdinissä
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Pyykinpesuaine nestemäinen vai jauhe

Pyykinpesuaine Nestemäinen vai Jauhe?

Pyykinpesuainetta myydään sekä nestemäisenä, että jauheen muodossa. Mutta kumpi on parempi? ja onko niiden välillä mitään eroa? Pyykinpesuaineita on nykyään itseasiassa neljänlaisia, perinteiset nestemmäinen ja

LUE LISÄÄ »

Esittelyssä Allegro Suomi

Tarinamme alkoi vuonna 1959, kun Aimo A. Virtanen perusti ensimmäisen maalitehtaansa Paraisilla. Ulkomaalien valmistuksen keskittyessä kesäkauteen, tarvitsi hän myös toisen tuotteen, jota voisi valmistaa ympärivuotisesti.

LUE LISÄÄ »
Ekologinen Pyykinpesu

Ekologinen Pyykinpesu

Ekologinen pyykinpesu lähtee pyykinpesuaineen valinnasta, mutta oman pyykkäämisen ekologisuuteen voi vaikuttaa jo vaatekaupassa. Se on siis paljon muutakin, kuin pyykinpesuaine. Älä osta halpamuotia – Laadukkaat

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.