Norovirus & Pyykinpesu

Norovirus & pyykinpesu

Norovirus & pyykinpesu: käsihygienia on erityisen tärkeää, mutta myös vaatteiden ja petivaatteiden pesuun kannattaa kiinnittää huomiota.

Norovirus on etenkin kevättalvesta esiintyvä virus, joka aiheuttaa vatsatautia. Se leviää suoraan ihmiseltä toiselle, saastuneen ruuan, veden tai elinarvikkeiden välityksellä, kosketuspintojen kautta tai aerosolina oksenteluun liittyen. Virus leviää usein päiväkodeissa, kouluissa, kylpylöissä, sairaaloissa, ristelyaluksilla ja hotelleissa.

Käsihygienia, pintojen desinfiointi sekä vaatteiden ja petivaatteiden asianmukainen peseminen ovat siis erittäin tärkeitä.

Kun virus iskee kannattaa kaikki vaatteet ja petivaatteet, jos ne sen vain suinkin kestävät, 90 asteen pesussa. Esimeksi oksennustahra matossa saattaa pysyä infektointikykyisenä jopa 12 vuorokautta.

Norovirus & pyykinpesu: tartunnan ehkaiseminen

Viruksen tarttumista voidaan ehkäistä seuraavilla toimilla:

  • pese kädet huolellisesti, erityisesti WC-käynnin ja vaipanvaihdon jälkeen sekä ennen ruokailua tai ruoanlaittoa
  • pese hyvin vihannekset ja hedelmät ja vältä kypsentämättömien simpukoiden ja ostereiden syömistä
  • kuumenna ulkomaiset pakastemarjat kauttaaltaan, esimerkiksi keittämällä marjoja 2 minuutin ajan 
  • puhdista ja desinfioi mahdollisesti viruksella likaantuneet pinnat huolellisesti käyttäen klooripitoista puhdistusainetta
  • vaihda likaantuneet vaatteet ja vuodevaatteet välittömästi ja pese ne kuumalla vedellä.

Katso lisätieidot: THL.fi

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdinissä
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Pyykkien kuivatus ulkona

Pyykkien kuivatus ulkona

Pyykkien kuivatus ulkona on tietenkin aina se ensisijainen vaihtoehto, mutta aina se ei ole mahdollista. Tällaisia poikkeuksia on esimerkiksi siitepöly- ja katupölykausi keväällä. Pyykkien kuivatus

LUE LISÄÄ »
Untuvatakin pesu

Untuvatakin Pesu

Untuvatakin pesu koetaan usein hankalaksi ja siihen liittyy paljon huhuja ja olettamuksia. Edellä mainituista olettamuksista johtuen untuvatakin pesu ulkoistetaankin usein pesulalle, mutta sen voi tehdä

LUE LISÄÄ »
Pyykinpesu lakanat ja pyyhkeet

Pyykinpesu Lakanat ja Pyyhkeet

Pyykinpesu lakanat ja pyyhkeet kannattaa pestä erillään. Moni tekee virheen pestessään lakanat ja pyyhkeet samassa koneellisessa. Niin helppoa, kun se olisikin heittää vain saman väriset

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.