Norovirus & Pyykinpesu

Norovirus & pyykinpesu

Norovirus & pyykinpesu: käsihygienia on erityisen tärkeää, mutta myös vaatteiden ja petivaatteiden pesuun kannattaa kiinnittää huomiota.

Norovirus on etenkin kevättalvesta esiintyvä virus, joka aiheuttaa vatsatautia. Se leviää suoraan ihmiseltä toiselle, saastuneen ruuan, veden tai elinarvikkeiden välityksellä, kosketuspintojen kautta tai aerosolina oksenteluun liittyen. Virus leviää usein päiväkodeissa, kouluissa, kylpylöissä, sairaaloissa, ristelyaluksilla ja hotelleissa.

Käsihygienia, pintojen desinfiointi sekä vaatteiden ja petivaatteiden asianmukainen peseminen ovat siis erittäin tärkeitä.

Kun virus iskee kannattaa kaikki vaatteet ja petivaatteet, jos ne sen vain suinkin kestävät, 90 asteen pesussa. Esimeksi oksennustahra matossa saattaa pysyä infektointikykyisenä jopa 12 vuorokautta.

Norovirus & pyykinpesu: tartunnan ehkaiseminen

Viruksen tarttumista voidaan ehkäistä seuraavilla toimilla:

  • pese kädet huolellisesti, erityisesti WC-käynnin ja vaipanvaihdon jälkeen sekä ennen ruokailua tai ruoanlaittoa
  • pese hyvin vihannekset ja hedelmät ja vältä kypsentämättömien simpukoiden ja ostereiden syömistä
  • kuumenna ulkomaiset pakastemarjat kauttaaltaan, esimerkiksi keittämällä marjoja 2 minuutin ajan 
  • puhdista ja desinfioi mahdollisesti viruksella likaantuneet pinnat huolellisesti käyttäen klooripitoista puhdistusainetta
  • vaihda likaantuneet vaatteet ja vuodevaatteet välittömästi ja pese ne kuumalla vedellä.

Katso lisätieidot: THL.fi

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdinissä
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Kestovaippojen Pesu

Kestovaippojen Pesu

Kestovaippojen pesu oikealla pesuaineella on tärkeää jo pelkästään hygieniasyistä. Lisäksi moni käyttää kestovaippoja juuri niiden ekologisuuden vuoksi, mutta saattaa vähentää niiden käytön ekologisuutta pyykinpesuaine valinnallaan.

LUE LISÄÄ »
huuhteluaineen käyttö pyykinpesussa

Huuhteluaineen Käyttö Pyykinpesussa

Huuhteluainetta voidaan tietyssä mielessä verrata hiustenhoitoaineeseen. Molempien tehtävä on raikastaa ja suojella. Huuhteluaine auttaa vaatteitasi pitämään alkuperäisen joustavuutensa, sekä näyttämään ja tuntumaan uusilta pidempään. Mihin

LUE LISÄÄ »
Puvun huolto & säilytys

Puvun huolto ja säilytys

On taas aika juhlistaa tulevaisuutta, nuorisoa, joka valmistuu. Lakkiaisten yhteydessä saa kaapistakin vuosittain kaivaa esille ne “hienot vaatteet”. Kummitteleeko niissä vielä edellisvuosien tahrat, vai onko

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.