Untuvatakin Pesu

Untuvatakin pesu

Untuvatakin pesu koetaan usein hankalaksi ja siihen liittyy paljon huhuja ja olettamuksia. Edellä mainituista olettamuksista johtuen untuvatakin pesu ulkoistetaankin usein pesulalle, mutta sen voi tehdä myös kotona.

Untuvatakin lämpimyys ja käyttömukavuus perustuvat takin vuoressa olevien untuvien keveyteen sekä väljyyteen. Käytössä untuviin pääsee likaa sekä ne painautuvat toisiinsa. Tämä puolestaan heikentää untuvien eristystehoa, josta johtuen untuvatakin hengittävyys sekä kuivumiskyky heikkenevät. Kun takki ei enää hengitä kunnolla, tuntuu se päällä helposti kylmältä ja kostealta.

Jotta untuvatakki säilyttää hengittävyytensä sekä lämpimyytensä, on se hyvä pestä kerran vuodessa. Talvella käytettävän untuvatakin pesu on otollisinta keväällä, ennen kuin takki laitetaan kesäksi varastoon.

Untuvatakin Pesu On Mahdollista Myös Kotona

Untuvatakin pesu onnistuu myös kotioloissa, on kuitenkin muistettava aina noudattaa tarkasti untuvatakin omia pesu- ja kuivausohjeita. Yleensä untuvatakin pesu suoritetaan käyttämällä pesukoneen hienopesuohjelmaa joko 30C tai 40C lämpöisellä vedellä, riippuen takin pesumerkinnöistä.

Märkä untuvatakki vie paljon tilaa, joten takit kannattaa varmuuden vuoksi pestä yksitellen. Muista tyhjentää kaikki taskut sekä sulkea vetoketjut ja kääntää takki ylösalaisin ennen pesua.

Untuvatakkia pestessä on muistettava, että huuhteluainetta ei saa käyttää. Lisäksi käytettävä pesuaine ei saa sisältää valkaisuaineita. Voit siis käyttää kaikkia ALLEGRO pyykinpesuaineita huoletta untuvatakin pesuun, kunhan muistat, että et lisää pesuntehostajaa tai huuhteluainetta koneeseen.

Untuvatakin Kuivuminen Kestää Pitkään

Untuvatakin pesun jälkeen, on tarkistettava, että takki on huuhdeltu kunnolla runsaalla vedellä. Untuvatakki on hyvä huuhdella kolme – neljä kertaa. Perusteellisen huuhtelun jälkeen pitää untuvatakki myös kuivata kunnolla. Pesukoneen nopea linkous on hyvä alkua untuvatakin kuivausprosessille.

Mikäli taloudesta löytyy kuivausrumpu, kannattaa untuvatakin kuivausta jatkaa kuivausrummussa. Untuvatakin kaveriksi on suositeltavaa laittaa pari kappaletta kuivauspalloja tai 2-3 tennispalloa. Pallojen avulla takin untuvat eivät kaikki paakkuunnu samaan kasaan takin vuoren sisällä, vaan jakautuvat tasaisemmin. Pallot myös pöyhivät höyheniä, joten takki säilyttää parhaan mahdollisen eristystehonsa.

Parhaan kuivaustuloksen saat, kun untuvatakki on kuivausrummussa mahdollisimman pitkään alhaisessa lämpötilassa. Monet nykyaikaiset kuivausrummut saattavat lopettaa untuvatakin kuivausohjelman kesken, sillä takin päällyskangas saattaa vaikuttaa kuivalta, vaikka takki itsessään olisikin vielä märkä. Saatat siis joutua käynnistämään kuvausrummun useaan kertaan. Aina kuivausrumpua uudelleen käynnistäessä kannattaa ottaa untuvatakki pois koneesta ja ravistella sitä hieman. Ravistelu auttaa untuvia leviämään tasaisesti ympäri takin vuorta.

Ripusta untuvatakki vielä lopuksi tuulettumaan, ennen varastointia.

Untuvatakin Kuivaus Ilman Kuivausrumpua

Untuvatakin kuivaus vie aikaa kuivausrummun kanssa, mutta vielä enemmän ilman kuivausrumpua. Lisäksi takkia pitää muistaa ravistella säännöllisin väliajoin, jotta untuvat eivät paakkuunnu kasaan.

Untuvatakin kuivaus ilman kuivausrumpua vaatii onnistuakseen lämpimän ja hyvin ilmastoidun huoneen. Hyvä vaihtoehto on sään salliessa kuivata untuvatakki ulkona. Tuuli ja aurinko yhdessä kuivaavat takin tehokkaasti. Sisällä puolestaan esimerkiksi kuumailmapuhallin auttaa untuvatakin kuivauksessa.

Myös ulkona kuivattaessa on tärkeää muistaa ravistella takkia säännöllisin väliajoin.

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdinissä
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Pyykinpesumerkinnät ja Symbolit

Pyykinpesumerkinnät

Pyykinpesumerkinnät kertovat sinulle, miten ja missä lämpötilassa vaate voidaan pestä ja kuviata. Oikein pestynä vaatteet säilyvät pidempään käyttökuntoisina ja oikean mallisina. Pesumerkinnät havainnollistavat helposti luettavalla

LUE LISÄÄ »
Ekologinen Pyykinpesu

Ekologinen Pyykinpesu

Ekologinen pyykinpesu lähtee pyykinpesuaineen valinnasta, mutta oman pyykkäämisen ekologisuuteen voi vaikuttaa jo vaatekaupassa. Se on siis paljon muutakin, kuin pyykinpesuaine. Älä osta halpamuotia – Laadukkaat

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.