Asiakkaan Kysymys: Sisältääkö ALLEGRO Mikromuovia?

allegro ei sisällä mikromuoveja

ALLEGRO tuotteet eivät sisällä mikromuovia eivätkä polymeerejä.

Mikromuovi ja sen käyttö on puhuttanut viime aikoina ihmisiä etenkin sen jälkeen, kun mediassa uutisoitiin Ruotsin päätöksestä kieltää mikromuovin käyttö mm. suihkusaippuassa, shampoossa ja hammastahnassa. Vastaavanlaisia päätöksiä on tehty myös Briteissä, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Uudessa-Seelannissa, Irlannissa ja Taiwanissa. Suomessa mikromuovien käytöstä luopuminen on vapaaehtoista.

 Mikromuovi on käytössä monissa kosmetiikka- ja pesutuotteissa hankaavana ja puhdistavana ainesosana. Nämä pienet, alle 5mm kokoiset muovipartikkelit pääsevät helposti ohi jätevedenpuhdistamoiden seulonnan ja päätyvät vesistöihin.

Luonnossa eläimet saattavat luulla mikromuovia ravinnokseen. Muovin syönti taas puolestaan aiheuttaa elämille vakavia haittoja. Koska mikromuovi kulkee ravintoketjussa helposti ylöspäin, saattaa sitä ilmestyä myös ihmisten lautasille.

Pieniä mikromuovikiteitä on löydetty myös merisuolasta mm. Yhdysvalloissa, Kiinassa, Espanjassa ja Ranskassa. Amerikassa ostettujen merisuolapakkausten määrästä laskettuna, keskiverto amerikkalainen saattaa syödä tietämättään jopa 660 muovipartikkelia vuodessa.

Suurimman määrän maailman muovisaasteesta aiheuttavat kierrättämättömät muovipullot. Suomi on panttijärjestelmänsä avulla maailman kärkimaita muovipullojen kierrätyksessä.

Panttipullojen palautuksen lisäksi myös muut kotitalouden muovipakkaukset kannattaa kierrättää. Vinkkejä muovin kierrättämiseen löydät blogitekstistämme Muovin Kierrätys – Miksi Kierrättää?

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkdinissä
Share on pinterest
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Biohajoava Pyykinpesuaine

Biohajoava Pyykinpesuaine

Yksi yleisimmistä kysymyksistä, joita saamme on, “Onko ALLEGRO biohajoava pyykinpesuaine?”. Vastaus on kaikessa lyhykäisyydessään, että kyllä on. Kaikki kotikäyttöön tarkoitetut ALLEGRO pyykinpesuaineet ovat biohajoavia. Pyykinpesuaineen

LUE LISÄÄ »
Pyykinpesuaine nestemäinen vai jauhe

Pyykinpesuaine Nestemäinen vai Jauhe?

Pyykinpesuainetta myydään sekä nestemäisenä, että jauheen muodossa. Mutta kumpi on parempi? ja onko niiden välillä mitään eroa? Pyykinpesuaineita on nykyään itseasiassa neljänlaisia, perinteiset nestemmäinen ja

LUE LISÄÄ »
Ekologinen Pyykinpesu

Ekologinen Pyykinpesu

Ekologinen pyykinpesu lähtee pyykinpesuaineen valinnasta, mutta oman pyykkäämisen ekologisuuteen voi vaikuttaa jo vaatekaupassa. Se on siis paljon muutakin, kuin pyykinpesuaine. Älä osta halpamuotia – Laadukkaat

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *