Pyykinpesukoneen Huolto & Hoito

Pyykinpesukoneen huolto

Pyykinpesukoneen huolto jää monelta tekemättä. Se on yksi niiistä laiitteista, jotka helposti otamme itsestäänselvyyksinä. Kone seisoo omalla paikallaan ja tekee tehtävänsä, lapsiperheissä kone pyörii usein jopa päivittäin. Emme aina osaa arvostaa sitä arjen luksusta ja helppoutta, mitä pyykinpesukone meiille tarjoaa, kunnes se hajoaa.

Onneksi pyykinpesukoneet ovat suhteellisen ennalta-arvattavia, joten ongelmat on aika helppo huomata ennen kuin kone hajoaa. Tässä muutama vinkki, joilla saad pidettyä pyykinpesukoneen kunnossa ja pidennettyä laitteen käyttöikää.

Asenna Pyykinpesukone Vaakatasoon

Pyykinpesukoneen huolto alkaa oikeaoppisella käytöllä ja asennuksella. Pesukone pitää aina asentaa vatupassin avulla vaakatasoon. Mikäli pesukone ei ole vaakatasossa sekä sivu- että syvyyssuunnassa, se voi täristä, heilua tai “kävellä” ohjelman aikana laittaa pitkin. Tästä taas voi vioittaa sekä konetta, että lattiaa. Jos olet havainnut, että pyykinpesukoneesi siirtyy pesun aikana, kannattaa tarkistaa onko kone vaakatasossa.

Koneen säätäminen on helppoa, sillä jalkoja voi säätää pöyrittämällä niitä. Myötäpäivään pyörittämällä jalat laskevat ja vastapäivään pyörittämällä nousevat.

Puhdista Pyykinpesukone Säännöllisesti

Monet ajattelevat, että pesukone pysyisi käytössä itsestään puhtaana. Se ei kuitenkaan pidä paiikkaansa. Pyykinpesukoneen puhdistus kannattaa suorittaa säännöllisin väliajoin käyttäen ALLEGRO koneenpuhdistajaa. Näin kone pysyy puhtaana, kestää pidempään ja pyykit ovat raikkaampia. Muista myös tasaisin väliajoin, ja etenkin koneenpuhdistusta suorittaessa, tyhjentää nukkasihti.

Käytä Pesukone- ja Luontoystävällistä Pyykinpesuainetta

Osa pyykinpesuaineista on luontoystävällisiä, mutta ei pesukoneystävälliisiä, osa päinvastoin ja osa, kuten zeoliittia sisältävät pyykinpesuaineet eivät ole hyväksii pesukoneelle, eivätkä luonnolle.

Kannattaa siis käyttää pyykinpesuainetta, joka on hyväksi pesukoneelle sekä luonnolle, kuten kotimainen ALLEGRO pyykinpesuaine. ALLEGRO ei sisällä zeoliittia, säilöntäaineita, lisäaineita, hajusteita, väriaineita eikä optisia kirkasteita. Se pitää huolta pyykinpesukoneestasi, on luontoystävällistä ja pesee pyykit puhtaiksi ja raikkaiksi.

Tarkista Pesukoneen Putket

Useimmat ongelmat pesukoneissa johtuvat putkien hajoamisesta tai tukkeutumisiesta. Putket kannattaa tarkistaa säännöllisin väliajoin vuotojen varalta. Poistoletkuun saattaa kerääntyä käytössä likaa. Se onkin hyvä tarkistaa tasaisin väliajoin ja puhdistaa, jotta likainen vesi pääsee pois koneesta.

Kuuntele

Pyykinpesukoneen rikkoutuessa yksi yleinien syyllinen on koneen moottori tai siihen liittyvät komponentit. Tämän ei pitäiisi olla yllätys, sillä pesukoneen moottori joutuu vuosien saatossa kovalle rasitukselle pyörittäessään pesurumpua.

Onneksi pesukoneen moottoriin liittyvät ongelmat on usein helppo havaita. Ongelmista kertoo usein jokin outo, koliseva ääni tai kova tärinä.

Mitä aikaisemmin ongelman korjaa ja tilataan paikalle pyykinpesukoneen huolto, siitä halvempaa korjaaminen yleensä on.

Raikkainta pyykkiä ikinä - tai saat rahasi takaisin!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.

Piditkö artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkdinissä
Jaa Pinterestissä

Kirjoittaja

Lue Myös

Pyykinpesu lakanat ja pyyhkeet

Pyykinpesu Lakanat ja Pyyhkeet

Pyykinpesu lakanat ja pyyhkeet kannattaa pestä erillään. Moni tekee virheen pestessään lakanat ja pyyhkeet samassa koneellisessa. Niin helppoa, kun se olisikin heittää vain saman väriset

LUE LISÄÄ »
Mitä on Methylisothiazolinone

Mitä on Methylisothiazolinone?

Methylisothiazolinone (MIT tai MI), Suomeksi Metyyli-isotiatsolinoni, on säilöntäaine, jota käytetään esimerkiksi kosmetikkatuotteissa sekä nestemäisissä pyykinpesuaineissa. Methylisothiazolinonea on mahdollista käyttää yksin, tai yhdessä MCI:n (Methylchloroisothiazolinone) kanssa.

LUE LISÄÄ »
huuhteluaineen käyttö pyykinpesussa

Huuhteluaineen Käyttö Pyykinpesussa

Huuhteluainetta voidaan tietyssä mielessä verrata hiustenhoitoaineeseen. Molempien tehtävä on raikastaa ja suojella. Huuhteluaine auttaa vaatteitasi pitämään alkuperäisen joustavuutensa, sekä näyttämään ja tuntumaan uusilta pidempään. Mihin

LUE LISÄÄ »

Kommentoi artikkelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vähennä kemikaalikuormaasi - Kokeile ALLEGROA!

ALLEGRO pyykinpesuaine on erityisen sopiva allergisten, kutiavien, atoopikkojen, astmaatikkojen, sekä lasten pyykkiin. Allegro pesee pyykin puhtaaksi ja hajusteettoman raikkaaksi ihoa ärsyttämättä, se soveltuu erityisen hyvin myös kestovaippojen pesuun.